MSI 2023: Ott a hatalmas meglepetés, Fakerék biztosan nem erre számítottak

MSI 2023: Ott a hatalmas meglepetés, Fakerék biztosan nem erre számítottak

Második vereségét is elszenvedte a legerősebb régió címvédője, befejeződött Chovyéknak a világverseny.

A keleti régiók együttesei közül ezúttal a Bilibili Gaming és a Gen.G talált egymásra az Idézők szurdokában. Kína és Dél-Korea csütörtökön már játszott egy Bo5-ös szériát, akkor a JD Gaming 3-2-re, egy végletekig kiélezett Bo5-ös szériában múlta felül Fakeréket. A vereség után leesett alsóágra a T1, ahol a mai nap megküzdhet a nagydöntőbe jutásért Yagaóékkal. Bizony, sikerült a BLG-nek legyűrnie az LCK tavaszi bajnokát méghozzá egy olyan sorozatban, amelyik mindössze három mérkőzés után lezárult. Chovyék az égvilágon semmit nem mutattak abból a formából, amivel sikerült 3-1-re kiütniük a regionális fináléban a háromszoros Worlds-győztest. Ma megbosszulhatják a Gen.G-t Onerék, az LCK utolsó talpon maradt ötöse 13:00-tól csap a billentyűk közé kínai riválisa ellen.  A mérkőzéseket élőben követheted az esport2tv Twitch csatornán, az Esport1.hu oldalán, az Esport1 YouTube felületén, valamint a lolesports.com-on, ahol értékes, egyben exkluzív dropok várnak rád.

13:00 - T1 vs BLG (Bo5)

Kis túlzással csak egyetlen taktikát tud játszani az LPL ezüstérmese, azonban azt olyan szinten művelik, amelyre a JDG-n kívül eddig senki sem tudott érdemben reagálni. A "mindent adjunk oda Elknek, védjük meg a harcokban, majd ő lehozza a meccset" háromból három alkalommal bejött a Gen.G ellen, nehéz ezért azt elképzelni, hogy Fakerékkel szemben mást húznának elő a kalapból. A T1 próbálgatott Nautilus mid + Kindred jungle-t Rulerék ellen több alkalommal is, azonban ezek a draftok nem hozták meg a várt sikereket. Ha sikerül az edzői csapatnak összerakni olyan kompozíciókat, amelyek tényleg Gumayusit helyezik előtérbe Oner helyett, akkor mindenképpen van esélyük eljutni a nagydöntőbe, ahol visszavághatnak a JD Gamingnek.

Ellenkező esetben a Bilibili Gaming oldalára billenhet a mérleg nyelve, mivel a tegnapi 3-0 több volt, mint egyszerű erődemonstráció. Egy kiélezett és izgalmas összecsapásra számíthattok, amelyben rengeteg múlik majd a két ADC-n. Szerinted melyik óriás jut be a nagydöntőbe?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Szerinted a T1 vagy a BLG nyer ma?