Legjobb filmjeivel emlékszünk a tragikus hirtelenséggel elhunyt Ray Stevensonra

Legjobb filmjeivel emlékszünk a tragikus hirtelenséggel elhunyt Ray Stevensonra

Megdöbbenten fogadták kollégái is, hogy 58 éves korában távozott az élők sorából az MCU-ban és a Star Wars világában is megfordult színész.

Ray Stevenson neve ismerősen csenghet azoknak, akik az elmúlt esztendőkben követték a Marvel szuperhősös filmjeit, legfőképpen a Thor szériát, pedig nem csak erről szólt elsősorban a karrierje. 1993-ban egy sorozatban debütált a képernyőn, majd első filmes szerepére egy évvel később a The Return of the Native című alkotásban került sor, bár ez nem kapott valami jó kritikákat. Nagyjából egy évtizedet kellett várnia, hogy Hollywoodban is felfigyeljenek rá, 2004-től kezdve azonban nem volt megállás. Megkapta a Róma című sorozat egyik főszerepét, bekerült az Artúr király mozifilmbe, de ő alakíthatta a 2008-as Megtorló címszereplőjét is.

Végül ő sem maradhatott ki az MCU-ból, és először a Thorban kapott lehetőséget, ő kelthette életre Volstagg karakterét – majd két ízben még visszatért (Sötét világ és Ragnarök). Később bekerült A három testőr, a G.I. Joe – Megtorlás című nagyobb költségvetésű produkciókba, de A szállító Örökségben is akciózhatott egy sort. Érdekessége a pályafutásának, hogy a kritikusok nem ezeket a filmjeit tartják a legjobbnak, hiszen a Rotten Tomatoes oldalán egy teljesen másik lista rajzolódik ki, ha a értékelésekről van szó.

Big Game: A nagyvad (2014) - 77%

Egy fiatal tinédzser, aki az erdőben táborozik, segít megmenteni az Egyesült Államok elnökét, mikor is az Air Force One-t lelövik a táborhelye közelében.

The Other Guys – Pancser police (2010) - 79%

Két össze nem illő New York-i nyomozó megragadja a lehetőséget, és igyekszik bizonyítani, hogy ők a város legjobb zsarui. Csakhogy a dolgok nem egészen úgy alakulnak, ahogyan azt eltervezték.

Accident Man: Hitman's Holiday – Hullagyáros 2. (2022) - 80%

Accident Man visszatért, és ezúttal a világ legjobb bérgyilkosait kell legyőznie, hogy megvédje egy maffiafőnök fiát, megmentse egy barátja életét, és helyrehozza kapcsolatát azzal az emberrel, aki mániákusan az apjának képzeli magát.

Accident Man – Hullagyáros (2018) - 83%

Mike egy kemény bérgyilkos, aki a gyilkosságokat balesetnek vagy öngyilkosságnak állítja be. Egy bérgyilkosokból álló bandához tartozik, ahol mindenkinek saját stílusa van. Amikor azonban szeretett exét megölik, Mike felkeresi a felelősöket és nem áll jót magáért.

RRR (2022) - 95%

Ez egy kitalált történet két legendás forradalmárról. A brit uralom alatt Mallit, egy törzsi kislányt Scott Buxton kormányzó és felesége, Catherine a szülei akarata ellenére elviszik. Rama Raju egy indiai rendőr, aki a brit hadseregnek dolgozik, számára a kötelesség az első, és nagyon kegyetlen a lázadókkal szemben, de a brit kormány soha nem adja meg a neki járó elismerést. A kormány rájön, hogy a törzs egyik tagja, Komaram Bheem, aki Mallit a húgának tekinti, elkezdte keresni őt, és akadály lehet a brit hadsereg számára. Egy vonatbaleset során Rama Raju-val együtt az életét kockáztatja, megmentenek egy gyereket, és a legjobb barátok lesznek. De a két ember összeütközésbe kerül egymással, mert mindketten a küldetésük teljesítésére teszik fel életüket.

Eközben a nézők ízlése eléggé másként alakult vele kapcsolatban:

5. Thor: The Dark World (75%)
4. Thor (76%)
3. Accident Man: Hitman's Holiday (80%)
2. Memory (81%)
1. RRR (94%)

Utoljára majd a Star Wars univerzumában tűnik majd fel az Ahsoka minisorozatban Ray Stevenson, ami előreláthatólag augusztusban debütál a Disney+ kínálatában.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN