LoL: Faker ismét kicsúszna a hadsereg kezei közül

LoL: Faker ismét kicsúszna a hadsereg kezei közül

A világ két legerősebb régiójának legjobb játékosai mérkőznek meg egymással a nemzetközi tornán.

2023 szeptemberében összesen hét esport játékban (eredetileg a Hearthstone lett volna a 8., de kivették a programból) mérkőznek meg a válogatottak a 2022-es Asian Games tornán. A legtöbb tekintet minden kétséget kizáróan a League of Legendsre szegeződik majd, ugyanis Dél-Korea válogatottja méri össze erejét Kína legjobbjaival.

Miért fontos a dél-koreai csapatnak, hogy az ő nyakukba kerüljön az aranyérem?

Az örök dicsőség mellett van még egy ok, ami a tétje lesz ennek az összecsapásnak. Ha Kína alulmarad, akkor a koreai profik mentességet kapnak a kötelező katonai szolgálat teljesítése alól. Faker ezt már többször elkerülte azzal, hogy világbajnoki címeket halmozott, de most neki is eljött az ideje. 

Dél-Korea LoL válogatottja a 2022-es Ázsiai játékokra

  • Top: Choi "Zeus" Woo-je (T1)
  • Jungle: Seo "Kanavi" Jin-hyeok (JD Gaming)
  • Mid: Jeong "Chovy" Ji-hoon (Gen.G)
  • Mid: Lee "Faker" Sang-hyeok (T1)
  • ADC: Park "Ruler" Jae-hyuk (JD Gaming)
  • Support: Ryu "Keria" Min-seok (T1)

Legendás nevekből rakták össze ezt a hatost, amely abszolút esélyesként indul harcba a kínaiak ellen. Egyelőre még nincs hivatalos információ arról, hogy Chovy vagy Faker lesz-e a kezdőjátékos a középső ösvényen. A mérkőzéseket a Xiacheng körzet esport komplexumában bonyolítják le, amelynek befogadóképessége 4087 fő. Minden bizonnyal megéri majd kilátogatni az eseményre, mivel a valaha volt legerősebb dél-koreai válogatottat láthatják majd élőben játszani.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Szerinted Fakerék megnyerik a 2022-es Asian Gamest?