LoL: Néhány tanács, amit minden dzsungelesnek fejben kell tartania

LoL: Néhány tanács, amit minden dzsungelesnek fejben kell tartania

A legnépszerűtlenebb LoL-os szerepkörben nagyon nehéz minden elvárásnak megfelelni.

Farmold a szörnyeket, gankelj, lehetetlenítsd el az ellenfél dzsungelesét, wardolj, takarítsd az ellenfél őrszemeit és még lehetne sorolni azokat a feladatköröket, amiket egy junglernek be kell töltenie a jelenlegi League of Legendsben. Mivel ennyire nagy a nyomás az ebben a szerepkörben vitézkedő idézőkön, ezért kifejezetten kevesen részesítik előnyben a role-t, ha Solo Queue-ról van szó. Az alábbiakban néhány alapszabályt, avagy jó tanácsot találsz, amely segíthet abban, hogy a társak szemében ne egy Pengecsőrrel legyél egyenlő.

Nem kőbe vésett, de mindenképpen hasznos tanácsok dzsungeleseknek

  1. Használd a pingelési rendszert! Jelezd valahogy a társadnak, hogy érkezel, hogy most mindent adjatok bele és mehet a gank, hogy várjon, tartsa a minionokat egy adott ponton stb. Ezek megkönnyítik a játékon belüli kommunikációt, hatékonyabbak lehetnek a rajtaütések, valamint a pingeknek köszönhetően akár segítséget is kérhetsz az ösvényesektől
  2. Ha a társad torony alatt farmol és nincs szint/tárgyelőny az ösvényen, akkor próbálj meg rajtaütni. Vagy legalább pusztítsd el a wardokat, hogy ne érezze ennyire komfortos helyzetben magát az ellenfél
  3. Ha a társad torony alatt farmol, de nagy a szint/tárgyelőny az ösvényen az ellenfél javára, akkor két lehetőséged van. Vagy teljesen elengeded azt a lane-t és fókuszálsz másra, vagy konkrétan sátrat versz, hogy ledolgozzátok a kialakult hátrányt. Kockáztatni nem éri meg, ha szerez egy duplát a már elfeedelt enemy, akkor ott akár vége is lehet a meccsnek.
  4. Figyelj a társak pingjeire! Nem csak neked áll rendelkezésedre ez az eszköztár, ezt tartsd mindig fejben.
  5. Ne kérj segítséget, amikor látod, hogy nagyon rossz helyzetben vannak a társaid! Lehet jó döntésnek tűnik a Herald vagy a Sárkány, de figyelj arra, ha bármi baj történik, akkor lehet nem a szövetségesek érnek oda hamarabb.
  6. Tartsd szem előtt a szintkülönbségeket! Általában a dzsungeles legalább 1-2 szinttel van a szóló ösvényesek mögött, ez komoly hátrányt jelenthet számodra. Ha nem jól időzítesz, esetleg elrontasz valamit, akkor gyorsan szürke képernyőre kerülsz, mivel az ellenfél téged fókuszál szívesebben a szint/tárgyhátrány miatt.
  7. Ne merészkedj be feleslegesen az ellenfél dzsungelébe! Lehet elméletben remekül hangzik, hogy táborokat veszel el az enemy junglertől, de idegen terepen többnyire magadra vagy utalva.
  8. Ne tölts feleslegesen sok időt az ösvények közelében! Néha tényleg érdemes kivárni a megfelelő alkalmat, de ha az ellenség hirtelen elkezd biztonságosabban játszani, akkor számíts arra, hogy tudnak rólad.

A fenti tételek természetesen nem garantálják, hogy egyik pillanatról a másikra Oner vagy Kanavi lesz belőled, de ártani sem árthatnak igazán. A lényeg, hogy élj együtt a Szurdokban történt eseményekkel, ne vállalj be feleslegesen 50-50-es szituációkat, akkor nagy problémád nem lehet összességében.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Melyik a kedvenc dzsungeles kisállatkád?