A külvárosi vagány: Puskás Öcsi gyerekkoráról készült animációs tévésorozat

A külvárosi vagány: Puskás Öcsi gyerekkoráról készült animációs tévésorozat

A valaha volt legjobb és legismertebb magyar labdarúgó történetét szeretnék megismertetni a legfiatalabb generációval.

Magyarország legismertebb labdarúgójáról, a világhírű Puskás Ferencről készítettek animációs rajzfilmsorozatot. Az M2 gyerekcsatorna nézői május 29. és június 13. között 16:00-s kezdéssel követhetik figyelemmel azt, hogyan került közeli kapcsolatba a bőrgolyóval az olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes futball-legenda, az Aranycsapat kapitánya, a Nemzet Sportolója.

Az animációs tévésorozat alapjául Kemény Kristóf (író) és Mayer Tamás (illusztrátor) nagysikerű mesekönyv sorozata szolgált, a Puskás Öcsi - A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai. A magyar legenda az első részben Bozsik "Cucu" Józseffel próbál beilleszkedni a többi kispesti srác közé, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Ezután Öcsi apukája veszi a kezébe a dolgokat, majd elkészül a rongylabda, amivel a fiúk otthon gyakorolhatnak.

„A film rendezője Gellár Csaba, producerei Lajos Tamás, Takó Sándor és Bederna László, szakértő-producere Szöllősi György, szakértője Kemény Kristóf. Öcsi szüleinek hangja Ónodi Eszter, Ruttkay Laura, és Magyar Attila, Öcsit Sándor Barnabás és Kerekes Máté, Cucut Borbély Levente és Bősz Mirkó, Évit Véghseő Emma és Bak Julianna szólaltatja meg” - írja az Origo.

Kövess Minket!



Gamer szótár