5+1 gyöngyszem a HBO Maxon, ami a feledés homályába merült

5+1 gyöngyszem a HBO Maxon, ami a feledés homályába merült

Hoztunk nektek néhány érdekességet a streamingplatformról, amelyet érdemes lehet megnézni.

Megszaporodtak az utóbbi időben a streamingszolgáltatók, és néha nem is lehet kiigazodni közöttük, ha pedig az HBO-ra gondolunk, akkor pláne nincs könnyű dolgunk. Az eddig HBO Max névvel futó platform ugyanis nevet módosított, így a jövőben már csak Maxként találjuk majd meg. Azt viszont érdemes leszögezni, hogy az árához képest sokan az egyik legjobb streamingszolgáltatónak tartják, és ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a névváltás startját követően a Warner Bros. Discovery oldala lényegesen több 4K-s szórakozást kínál majd, mint az HBO Max valaha is tette azt. A vállalat sajtóközleményt adott ki, amelyben új részleteket közölt arról, hogy mire számíthatnak a havi 19,99 dolláros Ultimate csomag előfizetői. Az ígéretük szerint a Max 8-szor több 4K UHD filmet és epizódot tartalmaz majd, mint az HBO Max, köztük olyan népszerű műsorokat, mint a Trónok harca, The Last of Us, Harry Potter, A Gyűrűk ura-trilógia, A sötét lovag-trilógia, a Mátrix-filmek.

Mi viszont most egy kicsit elkanyarodunk ezektől a mainstream és nagyon sokak által ismert címektől, és olyan filmeket vagy sorozatokat sorolunk fel nektek, melyek némiképpen a fiók aljára kerültek, pedig időnként érdemes őket előhúzni és megtekinteni. Íme az 5+1-es listánk:

1. Az űr vége – Final Space (2018-)

Bizonyos tekintetben a Final Space mutat némi hasonlóságot a Rick and Mortyval, de annak ellenére, hogy mindkettő az Adult Swimen is fut, eléggé különböznek egymástól: a Final Space egy őrületes sci-fi kaland, amelyben sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek az epikus történetmesélésre, mint a viccekre – bár azért vannak benne viccek és ezek egy része nagyszerű. Az Olan Rogers által készített Final Space gyakorlatilag egy tökéletes érzelmi hullámvasút, amelyben egy Gary nevű űrhajós és bolygóromboló társa, Mooncake utazásra indul az űrben a nagy rejtély megfejtése érdekében, vagyis, hogy hol ér véget az univerzum, és hogy valóban létezik-e az univerzum.

2. Wellington Paranormal (2018-)

A Mike Minogue, Karen O'Leary és Maaka Pohatu főszereplésével készült, új-zélandi gyártású spinoff lényegében kötelező a What We Do In the Shadows rajongók számára. A sorozat alkotói Taika Waititi és Jermaine Clement, akik egyedi módon ábrázolták ebben a szériában a paranormális eseteket. Eddig három évad készült el a sorozatból, és már a negyedik évadnak az utómunkálatai is javában zajlanak. A történet szerint Maaka őrmester, valamint segítői, Minogue és O'Leary az új-zélandi Wellington rendőrségének tagjai. Feladatuk a paranormális jelenségek kivizsgálása, mindezt humorosabb formában.

3. Álmatlanság – Insomnia (2002)

A Memento ötletgazdája rendezte ezt a hihetetlen thrillert, amely azt is bizonyítja, hogy Christopher Nolan szenzációsan képes hozzányúlni egy-egy témához. A film egy tapasztalt nyomozót állít a középpontba (Al Pacino), aki egy tinédzser meggyilkolása ügyében nyomoz. Ám minél mélyebbre merül el az ügyben, annál inkább kezdi megkérdőjelezni saját felfogását és mentális stabilitását. Mindeközben egy olyan városban kell helytállnia és megtalálnia a tettest, ahol soha nem nyugszik le a nap.

4. Romlott oktatás – Bad Education (2019)

Ez a lebilincselő bűnügyi dráma az Egyesült Államok történetének legnagyobb állami iskoláját érintő sikkasztásának igaz történetét mutatja be, amikor egy diákriporter felfedezi, hogy egy köztiszteletben álló igazgató és asszisztense dollármilliókat lopott el a kerületből. Jackman itt nyújtja élete egyik legjobb alakítását, megmutatva, hogy milyen elképesztő módon tudja ábrázolni egy karizmatikus, ám annál veszélyesebb csaló karaktert.

5. Visszakézből – Ricochet (1991)

A Visszakézből vitathatatlanul Washington egyik legjobb filmje. A történet egy veszélyes bűnözőről szól, aki megszökik a börtönből, és bosszút áll azon a tiszten, aki oda juttatta. Washington ragyog az egykori tisztből lett helyettes államügyész szerepében, aki eltökélte, hogy újra elkapja a gyilkost.

5+1. Szoba kilátással – A Room with a View (1986)

A film E. M. Forster azonos című könyve alapján készült, és Lucy Honeychurch, a fiatal angol nő történetét követi, aki Olaszországba utazik, majd ott megismerkedik és kalandos viszonyt folytat az elbűvölő George-dzsal. Amikor azonban a lány elmegy, és eljegyzi őt egy másik férfi, George váratlanul visszatér az életébe. (A film egyébként három Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb adaptált forgatókönyvért járó díjat.)

Kövess Minket!



Gamer szótár