Met Gala 2023: A legőrültebb ruhák, melyek kiakasztották a nézőket

Met Gala 2023: A legőrültebb ruhák, melyek kiakasztották a nézőket

Egyesek olyan ruhákban jelentek meg a vörös szőnyegen, amelyet mi álmunkban sem feltétlenül mernénk felhúzni.

Hollywood egyik legmeghatározóbb rendezvénye a Met-gála, amelyet a idén is New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban tartottak meg. Az évente megrendezésre kerülő esemény idén a Karl Lagerfeld: A Line of Beauty címet viselte, és ennek apropóján a legtöbb híresség igyekezett ennek eleget tenni, ezért néhány meghívottan kívül mindenki elég őrült szerelésben jelent meg a vörös szőnyegen. A gála alapvetően Lagerfeld (2019-ben hunyt el 85 esztendősen) öröksége előtt tisztelgett – a néhai tervező, akinek olyan divatházakat köszönhetünk, mint a Chanel, a Fendi és a saját névadó kollekciója –, és emellett adományokat gyűjtött a Met Costume Institute számára.

A kiállításhoz hasonlóan fontos szerepet tölt be a sztárokkal teletűzdelt vörös szőnyeg is, és talán emiatt is nevezik a Met-gálát gyakran a divat Szuperkupájának. Idén az A-listás résztvevőket arra kérték, hogy Karl tiszteletére öltözzenek be, tehát nem szabad meglepődni az olyan egyedi ruhakölteményeken, amelyek Lagerfeld nagyságát hivatott népszerűsíteni, beleértve a Chanel tweedeket és a saját fekete-fehér egyenruháját.

Az idei Met-gála hivatalos társ-házigazdái mind jelen voltak, köztük Penélope Cruz, Michaela Coel, Roger Federer, Dua Lipa és a Vogue-os Anna Wintour. Az eseményen olyan színészek, mint Hugh Jackman is részt vettek, de rajta kívül tucatnyi énekes, sportoló, szupermodell (köztük Naomi Campbell) és művész is tiszteletét tette. Galériánkban pedig megmutatjuk melyek voltak a legeszeveszettebb szerelések az este folyamán – kattints a képre az összes ruha megtekintéséhez:


A$AP Rocky and Rihanna (Képek forrása: Getty images)
A galériáért kattints a képre!

Galéria

Kövess Minket!