Pókemberből lehet a következő Jézus Martin Scorsese új filmjében

Pókemberből lehet a következő Jézus Martin Scorsese új filmjében

A pápával való találkozás hatására a legendás rendező egy hihetetlen új projektbe fogott bele.

Martin Scorsese Cannes után Olaszországot vette célba és a turnéja során még Ferenc pápa is fogadta. Ez olyan nagy hatással volt rá, hogy utána hivatalosan is bejelentette, filmet készít Jézusról.

„A pápa művészekhez intézett felhívására az egyetlen általam ismert módon válaszoltam: egy Jézusról szóló film forgatókönyvének elképzelésével és megírásával. Hamarosan pedig nekilátok a forgatásnak is.” – utalt a rendező a következő projektjére.

Scorsese és felesége, Helen Morris Ferenc pápával egy rövid magánaudiencia keretében beszélgethetett a Vatikánban.

A konferenciát a La Civiltà Cattolica jezsuita kiadvány és a Georgetown Egyetem szervezte meg. Antonio Spadaro, a vallási folyóirat szerkesztője a kiadvány honlapján azt írta, hogy a konfabulátuson folytatott beszélgetésük során Scorsese a filmjeire való utalások és a személyes anekdoták között váltakozva magyarázta el, hogy mennyire megindította őt a Szentatya felhívása.

Ami a filmes utalásokat illeti, a beszélgetés során Scorsese megemlítette, hogy csodálja Pier Paolo Pasolini Máté evangéliuma című alkotását, de mesélt a saját, 1988-as, ellentmondásos Krisztus utolsó megkísértése című eposzának jelentőségéről is, valamint Jézus alakjának kutatásában tett következő lépésről, amelyet a jezsuita keresztények 17. századi Japánban történő üldözéséről szóló, kisebb léptékű, 2016-os Csend című drámája képvisel. Ezt a filmet 2016-ban mutatták be a Vatikánban. Ferenc pedig az első jezsuita pápa, és köztudott róla, hogy abban a reményben lépett be a jezsuita rendbe, hogy misszionárius lesz Japánban.

A másik nagy érdekessége ennek a projektnek, hogy már azt is tudni vélik egyes források, ki játszhatja el Jézust Scorsese grandiózus művében. Ezek alapján pedig nem más bújhat Isten fiának bőrébe a nagyvásznon, mint a Pókember filmek jelenlegi sztárja, Tom Holland.

Kövess Minket!



Gamer szótár