Carpenter felvillanyozta a The Thing rajongóit a folytatásról tett megjegyzésével

Évek óta erre várnának a rajongók.

John Carpenter kétség kívül az egyik leghíresebb rendező, és az elmúlt évtizedekben számos filmjét újra feldolgozták már. Az viszont nagyon régen történt meg, hogy Carpenter maga is folytatást készített valamelyik saját alkotásához. Valójában az egyetlen ilyen projekt, amelyhez valaha is köze volt, az a Menekülés Los Angelesből (Escape From LA) volt, az 1981-es Menekülés New Yorkból (Escape From New York) folytatása. Azt sem árt tisztázni, hogy a 2010-es A kórterem (The Ward) óta szintén nem rendezett filmet a mester. Azonban bármihez is nyúlt, egyik sem vált akkora klasszikussá, mint az 1982-es remekműve, A dolog (The Thing). Ez a horrorfilm a mai napig még mindig az egyik legjobb a műfajában, ami végül 2011-ben kapott egy előzményfilmet, de időközben a folytatásról is többször pletykáltak már. A sokak által minden idők egyik legjobb horror/sci-fi filmjének a következő felvonása eddig úgy tűnt, hogy soha nem valósul meg, viszont Carpenter érdekes dolgot osztott meg ezzel a témával kapcsolatban, ami felcsigázta a rajongókat.

„Titoktartásra esküdtem fel, de oké annyit megosztok, hogy bár konkrétumot nem tudok, de elkészülhet a Thing 2.” – mondta Carpenter.

Bár ez sajnos még nem jelenti azt, hogy lesz folytatása a The Thingnek vagy hogy Carpenter vállalná-e a rendezést. Ez a válasz egyébként különösen érdekesen cseng annak tudatában, hogy tavaly Carpenter a Fandomnak elmesélte melyik filmjét venné elő újra. Ennek a filmnek a jövőjéről és az ezzel kapcsolatos ötleteiről osztotta meg elképzeléseit:

„Talán A dolog. Talán A sötétség hercege. Egy kicsit többet is el tudnék képzelni belőlük. De majd meglátjuk. Ebben a szakmában sosem lehet tudni. Tényleg nem tudhatod.

Úgy gondolom, hogy van még egy kis történet, amit el kellene mesélni, de ezt nem fogom elárulni, hogy mire gondoltam. Volt néhány megbeszélés A dologról és arról, hogy mit kezdhetnénk vele, mert amennyire tudjuk, mind a két főszereplő – Childs [Keith David] és MacReady [Kurt Russell] – még mindig életben van. Életben voltak A dolog végén, szóval talán még mindig életben vannak.”

Kövess Minket!



Gamer szótár