Tényleg elképesztő lesz Miyazaki utolsó filmje, a Kimitachi wa dô ikiru ka

Tényleg elképesztő lesz Miyazaki utolsó filmje, a Kimitachi wa dô ikiru ka

A lehető "legghiblisebb" módon vezetik fel a várva várt mozit.

Milliók várnak arra, hogy ismét egy Hayao Miyazaki (Mijazaki Hajao) rendezésében készült film hagyja el a Studio Ghibli főhadiszállását. Ha minden jól alakul, akkor 2023. július 14-én Japánban (remélhetőleg valamikor Magyarországon is) mozikba kerül a Kimitachi wa dô ikiru ka (How do you live?). Egyelőre néhány képen és egy rövid leíráson kívül semmit sem tudni a japán legenda legújabb alkotásáról, ami nem a véletlen műve. Nagyon különleges stratégiával folytatják a marketinghadjáratot a reklámszakemberek, amely egyszerre lehet meghökkentő, de valamilyen szinten mégis érthető döntés eredménye.

Mindent a szemnek, de semmit a szemnek

A Ghiblinél kitalálták, hogy egyetlen egy trailer sem készül Miyazaki utolsó rendezéséhez, sőt a promóciós anyagok mennyiségét is igyekeznek a nullára lecsökkenteni. Toshio Suzuki producer az alábbiakkal jellemezte ezt a stratégiát.

„Valahol mélyen tudom, hogy minden mozirajongónak ez az egyik eltitkolt vágya.”

Valami nagyon különlegest akartak kitalálni a szigetországban, ami tényleg logikusnak tűnik. Vannak olyan filmek és sorozatok, amelyeknek szinte a teljes cselekményét, az izgalmas, szórakoztató, megbotránkoztató pillanatok közül többet lelőnek az előzetesekben. Ebből kifolyólag lehet, hogy többen egyáltalán nem ülnek be a terembe, mert úgy vannak vele, hogy mindent tudnak arról, mi történik majd a vásznon. Ez meg őket vagy nem érdekli, vagy csak nem akarják kiadni érte az egyre magasabb összegeket, amit elkérnek a jegyekért. A Miyazaki nevével fémjelzett stúdió inkább abban bízik, hogy a Nauszikánál 1984-ben sikeresen alkalmazott egyetlen poszteres reklám bejöhet 2023-ban is. Ez hamarosan kiderül, ugyanis tényleg már csak hónapok vannak hátra, hogy letarolja világszerte a mozikat a How do you live?

Kövess Minket!



Gamer szótár