Letarolja a mozikat és rekordokat dönt a Pókverzumon át

Letarolja a mozikat és rekordokat dönt a Pókverzumon át

A rajongók nagy örömére szintet tudott lépni az új Pókember animációs film.

Sosem könnyű olyan folytatást készíteni, ami túlszárnyalja az elődjét, pláne, ha már az első felvonás is pazarul sikerült. A Sony Pictures viszont megcsinált, az Irány a Pókverzum után elhozta a rajongóknak a Pókverzumon át néven futó második epizódot és úgy tűnik, hogy minden várakozást sikerült felülmúlniuk. Első kérben érdemes megemlíteni, hogy szenzációs premier előtti napot produkált az animációs film, hiszen csak egyetlen címnek sikerült még ennél több bevételt összehoznia ilyen módon az animációs filmek közül. Ha pedig csak az Egyesült Államokat vesszük górcső alá, akkor kiderül, hogy Pókfej új kalandját pénteken 4313 helyszínen mutatták be és ezzel 51,75 millió dollárt kalapozott össze. Ez az év eddigi legjobb nyitónapja, amivel még a A galaxis őrzői 3. részét is sikerült megelőznie – Űrlordék záró akkordja 48,1 millió dolláros bevételt ért el az első napon.

A kritikák és visszajelzések alapján is egyértelműsíthető, hogy 2023. egyik legjobb produkciójáról van szó, de már most kirajzolódni látszik, hogy minden idők egyik legjobb animációs filmje lett a Pókverzumon át. A Cinemascore oldala A jelű minősítést adott neki, a Rotten Tomatoesnál 95%-on áll a mutató, a Letterbox minden idők negyedik legjobb értékelésű filmje lett, és az imdb-n a legnagyobb pontszámmal (9.1) rendelkező szuperhősös alkotás – második A sötét lovag 9.0-ával.

Nagyon úgy tűnik, hogy Pókember legújabb kalandját nem érdemes kihagyni, ráadásul Tom Holland a napokban további jó hírrel is szolgált a hálószövő rajongóinak.

Kövess Minket!



Gamer szótár