LoL: Majdnem 8 éve pont ugyanazt tudja ez a hős, mégsem érdekel senkit

LoL: Majdnem 8 éve pont ugyanazt tudja ez a hős, mégsem érdekel senkit

Egyetlen hős van a League of Legends-univerzumban, amelyik közel egy évtizede nem kapott szinte semmilyen változtatást.

Egyre kevesebb új karakter jelenik meg LoL-ban, ami miatt lehet keseregni, de lehet neki örülni is. Az egyik oldalról így több erőforrás fordítható a jelenlegi hősökre, azok kisebb-nagyobb átalakítására, hogy minél közelebb legyenek a metához. A másik oldalon azonban az újdonság varázsa szép lassan a feledés homályába merül. Sokan vannak azzal, hogy nincs szükség újabb Zerire vagy Yuumira, ami valamilyen szinten érthető. Kifejezetten kellemetlen helyzetbe kerültek a fejlesztők az elmúlt években, ugyanis néhány tervük egyszerűen annyira rosszul sült el, hogy csak hónapokkal később sikerült elhárítani a hibákat, megteremteni a szinte tökéletes egyensúlyt. Van azonban egy karakter, amelyikhez nem nyúltak hozzá érdemben már közel 8 éve. Zilean a rework óta változatlan formában dobálja a bombákat, valamint menti meg társait a végső pusztulástól.

Zilean reworkjének fontosabb állomásai

Az ötödik szezon elején döntött úgy a Riot Games, hogy itt az ideje egy kicsit belenyúlni az Idő urának képességeibe. Az addigi kitet nem dobták ki az ablakon, csak finomítottak rajta, hogy tényleg hasznos tagja legyen a csapatnak a támogató mágus.

  • Az 5.21-es frissítésben kapta meg az új passzívját a hős
  • Az 5.22-es patchben növelték a manavisszatöltését
  • Az 5.23-as patchben hozzányúltak a végső képességéhez

Tulajdonképpen végéhez is ért a felsorolás, ugyanis 2015 november vége óta egy vizuális fejlesztésen, valamint a rendszerszintű módosítások kivételével semmit nem módosítottak Zileanon. Egy-két bug fixálásra szükség volt ugyan, de itt ki is merült a fejlesztők feladata. A népszerűségi listán Platina rang felett jelenleg a 136. helyet foglalja el a midesként és supportként egyaránt bevethető champ, a győzelmi aránya 50% környékén stagnál. Ritkán előkerül a profi mérkőzéseken, de összességében nem sok vizet zavar a kompetitív mezőnyben sem. Egyelőre nem tudni, hogyan tervez hosszabb távra a rioterek csapata az egyik legerősebb ultival rendelkező hőssel, de a jelek szerint nem kell amiatt aggódni, hogy egyik pillanatra a másikra átdolgozzák a jól ismert abilityket.

Kövess Minket!



Gamer szótár