Újabb ligákat jelentettek be az EA Sports FC-hez

Újabb ligákat jelentettek be az EA Sports FC-hez

Továbbra is porszívózza be a jogokat az EA.

A FIFA 23 a ciklusa végéhez érkezik, hamarosan érkezik az EA FC. Ugyan hivatalosan elhagyja a sorozat a FIFA címet, az új játék az elmúlt 30 évben megszeretett sorozat folytatása lesz, néhány nagy újítással. A programnak több konkurenciával kell szembenéznie, hiszen ott van az eFootball,  a FIFA saját címet tervez, az UFL és a GOALS pedig fejlesztés alatt áll. Ebben a versenyben pedig kulcsfontosságúak a licencek.

Ebből pedig egy újabbat zsákolt be az EA, amely már most is meddő fölényben van ezen a területen, és nem látszik, hogy a többieknek miként lesz esélyük csökkenteni a hátrányt. A régi-új partner pedig nem más, mint a dél-amerikai szövetség és annak versenysorozatai, így az EA kizárólagosan használhatja a játékban a COMNEBOL bajnokságait és kupáit, a Libertadorest, a Sudamericanat, a Recopat és az eLibertadorest, több éves, megújított szerződés szerint.

A dél-amerikai labdarúgás irányító testülete a világ legrégebbi kontinentális konföderációja, és olyan csapatokat és játékosokat tartalmaz például Brazíliából vagy Argentínából, akiket aztán a topklubokban is szívesen látunk. Ez a megállapodás azért is fontos, mert a brazil bajnokság és az azt körülvevő licencek problémát jelentettek a legutóbbi FIFA-játékokban, ezek a gondok azonban most tovaszálltak és még tovább bővítik az autentikus futballélményt. Egyben az is jól látszik, hogy az EA nem szórakozik, és a lehető legtöbb bajnokságot szeretné magánál tudni. 

Kövess Minket!



Gamer szótár