Tudtad, hogy Schwarzenegger és Cameron anno durván összevesztek a Terminator egyetlen sora miatt?

Tudtad, hogy Schwarzenegger és Cameron anno durván összevesztek a Terminator egyetlen sora miatt?

Ki gondolta volna, hogy nem az "Osztrák Tölgytől" ered az ötlet.

Arnold Schwarzenegger szájából az évek során elhangzott néhány ikonikus egysoros, köztük az 1987-es Predatorban hallható "Get to the Choppa" vagy az 1990-es Ovizsaruból az "It's not a tumor".

Alighanem legyen bármelyik alkotásról vagy egysorosról van szó, egyik sem érhet fel Schwarzenegger leghíresebb beszólásához. Az 1984-es A terminátor című filmből szerintem még az is ismeri azt, hogy "I'll be back", aki nem látta magát a filmet. Milyen érdekes, hogy mindössze három szóból egy ikonikus mondás született. Ezt a mondatot a színész egyébként azóta minden egyes Terminátor-filmben elmondta, amelyben szerepelt. Nem teljesen neki köszönhetjük neki ezt a mondást azonban, és ez a Netflix új, Arnold című doku-sorozatából derült ki, amelyben Schwarzenegger és a Terminátor rendezője, James Cameron felidézte, hogy a sztárnak nem igazán tetszett ebben a formában ez a mondat és változtatni akart rajta.

„Valamikor a forgatás közepén, éppen egy rendőrőrsös jelenetet rögzítettünk. A szöveg az volt, hogy 'I'll come back'. Egyáltalán nem úgy terveztük, hogy ez egy nagy pillanat legyen. Szó szerint azt jelentette, hogy 'Nem probléma, visszajövök'. Valamiért Arnold nem mondta, hogy 'I'll come back'. Erre közöltem vele, hogy csak mondd azt, hogy "I'll be back". Legyen egyszerű.” – kezdte Cameron.

Schwarzenegger úgy érezte, hogy szerinte az "I'll be back" inkább viccesen hangzik, és egy gép nem mondana ilyet. Valami olyat akart, ami gépiesebb, mint például az "I will be back". Nos ez az ötlete heves szóváltáshoz vezetett Cameronnal:

„'Te vagy az író?' Mondtam, hogy nem. 'Akkor k*rvára ne akard megmondani nekem, hogyan írjak!'" – idézte fel a veszekedést Schwarzenegger.

Nem félt beismerni után, hogy tévedett, hozzátéve, hogy Cameron mondata teljesen igaz volt.

„Azt hiszem, ez lett a legtöbbet idézett filmes mondat a mozifilmek történetében. Szóval ez megmutatja, hogy kinek volt igaza és kinek nem." – mondta a színész.

Az 1984-es film minden bizonnyal történelmet írt, hiszen 6,4 millió dolláros költségvetésével szemben 78 millió dollárt hozott a kasszáknál. Schwarzenegger szerint még Cameront is meglepte, hogy a kritikusok is ugyanúgy szerették, mint a mozilátogatók.

Kövess Minket!



Gamer szótár