LEC: Tekints vissza a tavaszi szezonra, szombaton már a nyárin izgulhatsz

LEC: Tekints vissza a tavaszi szezonra, szombaton már a nyárin izgulhatsz

Vajon újra megnyerheti az alapszakaszt a Team BDS, vagy egyszeri fellángolás volt ez a "kis csapattól"?

A Riot Games európai csapata az elmúlt hetekben azon dolgozott, hogy az eddigi legnagyobb LEC Summer Splitet hozzák össze a berlini stúdióban. A major régió harmadik "minorje" az utolsó esély lesz a csapatok számára, hogy kvalifikálják magukat a 2023 LEC Seasons Finalsbe, ahonnan ki lehet jutni az idei Worldsre. A szombati startig még van néhány nap, amely tökéletes alkalom arra, hogy felvegyétek a fonalat. Az alábbiakban 90 másodpercben összefoglalta nektek Drakos, hogy mi is történt az elmúlt hónapokban.

A tavaszi alapszakasz legnagyobb meglepetése

Remekül indított a LIDERREL erősítő Astralis, ahogy az SK Gaming és a Team Vitality is. A lendülete azonban csak Vizicsacsi csapatának tartott ki a végjátékra is, így érhetett oda a második helyre 6-3-as mérleggel a dán klub. A tabella élén azonban nem a G2, nem a KOI, nem a MAD vagy a Fnatic végzett, hanem az a Team BDS, amelyik még 2022 nyarán azért harcolt, hogy elmozduljon az utolsó helyekről.

Mi történt a kieséses meccseken?

Crownie-ék magabiztosan vették az akadályokat egészen addig, amíg találkoztak a MAD Lionsszel a fináléban. Az Oroszlánok hiába végeztek az első három hét után a 8. helyen, ahogy elérkezett a Bo3-ak és Bo5-ök időszaka, hirtelen feltámadtak tetszhalott állapotukból. Elyoya és Chasy többször a sírból hozta vissza az összecsapásokat, elképesztően nagyot játszott a top-jungle duó. A harmadik bajnoki címüket megérdemelten szerezték meg Macék, így jutott ki a G2 mellett a MAD a 2023-as MSI-ra, hogy ott pályát se nyerjenek. De az már egy másik történet...

Az LEC 2023-as nyári szezonja június 17-én 18:00-kor kezdődik, a Split összes meccsét magyarul, élőben követhetitek az esport2tv Twitch, az Esport1 YouTube és a lolesports.com felületein.

Kövess Minket!



Gamer szótár