Itt a Disney-féle új Alien film premierdátuma!

Itt a Disney-féle új Alien film premierdátuma!

Egyelőre nem hangzik túl meggyőzően a dolog, de várjuk ki a végét, hátha végre méltó módon támad fel a halál.

Már a kilencedik Alien filmnél járunk (ha belevesszük a két Alien vs Predator kikacsintást) és bár a trilógiát követően nem volt mindegyik fogadtatása túl jó, mégis azt lehet mondani, hogy ez a franchise is kifogyhatatlan ötlettárral rendelkezik. Legutóbb az Alien: Covenant című alkotással látogattak el a mozikba a Xenomorphok, és bár nem volt osztatlan a sikerük, négy esztendővel ezelőtt a Disney felvásárolta az eddigi produkciókért felelős 20th Century Foxot, hogy aztán a maguk módján mutassák be őket újra. Mostanra pedig minden összeállt, hogy végre belevágjanak a következő felvonásba, amely 2024. augusztus 16-án debütál majd a nagyvásznon.

Az új projekt élére egy uruguayi rendező került Fede Álvarez személyében, akinek a Gonosz Halott (2013), Vaksötét (2016) és az Ami nem öl meg (2018) című filmeket köszönhetjük, legutóbb pedig a Call névre hallgató sorozat 9 epizódjáért felelt. A főszerepet pedig a Pacific Rim Uprising és a Bad Times at the El Royale sztárja, Cailee Spaeny kapta, de rajta kívül még feltűnik majd a képernyőn Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn, Alieen Wu is. A forgatókönyvet Álvarez és régi alkotótársa, Rodo Sayagues írta meg még az írósztrájk előtt.

Az Alien: Romulus munkacím alatt készülő film helyszínéről, idővonaláról és cselekményéről viszont még nem sok mindent árultak el. Áprilisban Álvarez közzétett egy kulisszák mögötti képet, amelyen egy facehugger látható egy csapóra fonódva egy űrállomáson. Mivel semmilyen információt nem osztottak meg a közelgő Alien-film narratívájáról, a rajongók egyelőre csak találgatni tudnak, hogy Álvarez filmje hogyan kapcsolódik a franchise-hoz.

A facehugger leleplezésével azt biztosra vehető, hogy a film a Prometheus és az Alien: Covenant eseményei után játszódik majd, amelyek a közönség által ismert Xenomorphok eredetét mutatták be. Álvarez Gonosz halottal és Vaksötéttel kapcsolatos tapasztalatai is arra utalhatnak, hogy az író-rendező szeretné valamilyen formában ismét visszaterelni a franchise-t a gyökereihez egy zárt térben játszódó horrorral, amelyben a szereplőkre egy űrállomáson belül vadásznak az idegenek. A pletykák szerint a Préda című Ragadozó-filmhez hasonló, kisebb léptékű, ám azért akciódúsabb alkotást kapunk majd.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN