Parádés magyar rajongói Karib-tenger kalózai film készül, íme az első előzetes

Parádés magyar rajongói Karib-tenger kalózai film készül, íme az első előzetes

"Nincs veszett ügy, míg akad csak egy bolond is, aki küzd érte."

Előfordul olyankor, hogy a rajongók által készített alkotások jobban festenek a képernyőn, mint a hivatalos produkciók egy-egy cím esetén. Pedig ilyenkor a fanfiction projekt jóval kisebb költségvetésből és limitált erőforrásokból kénytelen dolgozni. Szerencsére azonban egyre gyorsabban fejlődik a technika és ennek eredményeként már kisebb büdzséből is jóval minőségibb dolgokat lehet létrehozni. Ezt a vonalat erősítik Slemmer Ádámék is, bár az első próbálkozásuk, a Vakfolt, inkább negatív véleményeket hozott magával. Mindenesetre most egy jóval nagyobb koncepciót hoznak tető alá, hiszen egy egész estés filmet készítenek a Karib-tenger kalózai franchise alapján, A Karib-tenger kalózai: A lámpás titka főszerepében pedig nem mást láthatunk majd, mint Jack Sparrow kapitányt, igaz, most nem Johnny Depp alakításában.

Ez azonban elsőre talán fel sem tűnik az első trailerből, hiszen Ádám remekül hozza a Depp által korábban több ízben is megformált Sparrow kapitányt. Ez nem csak neki, hanem a szenzációs maszkmestereknek, a kiváló jelmezeknek is köszönhető. Továbbá az i-re a pontot az teszi fel, hogy a mozifilmekben hallott szinkronszínészek hangján szólalnak majd meg a filmben a karakterek, így tehát Jack Sparrowt nem Ádám, hanem Király Attila tolmácsolásában hallhatjuk majd.

A rajongói film egyelőre még csak az előkészületi fázisban tart, bár a trailer alapján meglehetősen jól állnak, de ettől függetlenül egy komolyabb pénzösszegre azért még szükségük lesz a teljes projekthez. Ehhez hívták segítségül az IndieGoGo-t, ahol egy kampány keretein belül szeretnének összegyűjteni 150 ezer dollárt a következő egy hónapban. Az egyes jeleneteket Horvátországban forgatták, a hajóbelsőt pedig a saját nappalijukban alakították ki, miközben a trailerben ennek a nyomát sem látni:

Egyébként ez a kezdeményezés, az előzetessel karöltve, olyan jól sült el, hogy a filmekben Joshamee Gibbs-t alakító Kevin McNally is támogatja a lelkes csapatot.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések