Egy weboldal „buktatta le” az AMD új középkategóriás videókártyáját

Egy weboldal „buktatta le” az AMD új középkategóriás videókártyáját

Az is kiderült, hogy mennyi VRAM-ot kap az új hardver.

Nem hétköznapi forrásból derült ki, hogy az AMD egy új középkategóriás videókártyával készül még ebben az esztendőben. Az Eurázsiai Gazdasági Bizottság (EEC) weboldalán található listában tűnt fel a Radeon RX 7800 XT, tehát már szinte biztosra vehető, hogy még 2023-ban bemutatják és ott lesz a boltok polcain. Az pedig még jobb hír, hogy egy további fontos részletet is megtudtunk az új GPU-ról.

Ebben a listában az ASRock két AMD Radeon RX 7800 XT modellje is benne van, az egyik a PG 16GO, míg a másik a PGW 16GO. Az előzetes adatok szerint mindkét grafikus kártya 16 GB VRAM-ot kapott. Ezen felül azonban elég keveset tudunk ezekről a hardverekről, de az valószínűsíthető, hogy mindkettő esetében az új Navi 32 GPU-ról van szó, miközben az Radeon RX 7900 XT és XTX modellek ennek egy erősebb változatával (Navi 31) működnek. Ami még érdekes lehet, hogy minden bizonnyal 256 bites memóriabuszt használnak ezek a középkategóriás hardverek. Elvileg a Radeon RX 7800 XT teljesítménye a Radeon RX 6800 XT-hez képest nem sokkal nagyobb, hiszen 1080p-ben 4%-kal, 1440p-ben 8%-kal, míg 2160p-ben 12,5%-kal tudhat majd többet elődjénél.

Megjelenési dátuma még nincs, és árat sem tudunk írni az új kártyához, de alighanem a következő hetekben ez is nyilvánosságra kerül majd.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN