Így festene egy Netflixes Mézga család thriller-sorozat az AI szerint

Így festene egy Netflixes Mézga család thriller-sorozat az AI szerint

Ezt a komor hangvételű szériát több, mint valószínű, hogy szeretnék a nézők.

Alighanem mára már elég kevesen ismerik a Mézga családot, pedig az az egyik legnépszerűbb magyar televíziós rajzfilmsorozat volt az 1960-as, '70-es és '80-as években. Ráadásul a 2004-es ismétlések alkalmával több, mint félmillióan követték nézték meg a 41 részből álló szériát.

Egy cseppet hányattatott sorsú projekt volt, és 1968-ban az első 4 epizódot mutatták be a Magyar Televízióban, pénzhiány miatt ugyanis félbeszakadtak a munkálatok. Szerencsére nem sokkal később összejött a szükséges összeg és sikerült jó néhány további részt is elkészíteni a rajzfilmből. Az elmúlt 5 évtized alatt pedig több generáció is megismerkedhetett Gézával, Paulával, Aladárral, Krisztával és Máris szomszéddal, na meg a MZ/X-szel (Öcsi), Mézga Géza köbükunokájával, aki az időszámításunk szerinti 30. században élte már mindennapjait.

Az AI segítségével pedig visszahozták a famíliát, azonban nem a megszokott rajzfilmes stílusban. A leírás szerint a Netflix karolta fel a produkciót – ami persze csak kitaláció – és egy komorabb, sci-fi thriller széria főszereplői lettek a Mézga család tagjai. A jövőből érkeznek a kódolt üzenetek köbükitől és úgy tűnik, hogy a múlt, jelen és jövő határai egyre jobban elmosódnak, miközben mindenki valami sötét titkot őrizget magában.

Az az igazság, hogy érdekes lenne látni egy ilyen megvalósításban ezt a történetet, és bár az egész csak egy humoros ötlet, hátha meglátja majd benne valaki a fantáziát.

Kövess Minket!