LEC: Nincs már nyeretlen csapat, veretlen azonban még akad

LEC: Nincs már nyeretlen csapat, veretlen azonban még akad

A Perkz vs Caps-rangadó végül nem meglepően egyoldalúan alakult.

Egyetlen mérkőzésre van a mezőny az LEC 2023-as nyári szezonjának féltávjától, hamarosan kiderülhet, hogy melyik lesz az első csapat, amelyik biztosítja a helyét a rájátszásban. Ehhez persze arra is szükség van, hogy a sereghajtók minél jobban lemaradjanak. Az EXCEL Esports váratlan győzelme miatt egyelőre ez még nem történt meg, azonban már látni lehet, hogy óriási harc lesz a kiesés elkerüléséért. Katasztrofális formában van a KOI, látványosan szenved az SK Gaming, botrányos teljesítményt nyújt a Team Vitality és nem sok dicséret illeti az Astralist sem. Összesen 5 együttes kullog a sor végén 1-3-as mérleggel, kezd kettészakadni a mezőny.

Odoamne nagy napja

500. EU LCS/LEC mérkőzését játszotta tegnap (Jankos, Hylissang és Rekkles után 4-ként) a valaha volt legeredményesebb román LoL-os. Ami nekünk Vizicsacsi, az a szomszédoknak Odoamne. Egy veterán topos, aki szinte egész életében gyenge oldalra kényszerült, de sikerült megtalálnia ilyen körülmények között is azt, hogy kiemelkedjen a csapatából. A Rogue-gal tavaly megszerezte az EMEA-régió topligájában első, eddig utolsó bajnoki címét, így tényleg felért olyan magasságba, ahol csak nagyon kevesen jártak. Az EXCEL Team Heretics felett aratott győzelme váratlan, de teljesen megérdemelt volt, végre Abbedagge kapott egy hőst (Azir), amivel sebzést is tudott osztani, nemcsak fel-alá szaladgált a pályán, mint egy fej nélküli csirke.

Tegnapi eredmények

  • SK vs BDS -> győztes: BDS
  • XL vs TH -> győztes: XL
  • KOI vs FNC -> győztes: FNC
  • VIT vs G2 -> győztes: G2
  • AST vs MAD -> győztes: MAD

Mai menetrend

18:00 - XL vs BDS

19:00 - AST vs VIT

20:00 - TH vs KOI

21:00 - G2 vs SK

22:00 - MAD vs FNC

Bár a hét meccsének a TH vs KOI-t nevezték meg a szervezők, a MAD vs FNC sokkal érdekesebbnek ígérkezik. Nisqyék eddig egyetlen összecsapáson sem maradtak alul a Splitben, címvédőként menetelnek az újabb tornagyőzelem felé. A Fnatic a G2 ellen esélytelen volt, de a többi ellenfelét viszonylag simán kényszerítette térdre. Érdemes lesz a záróakkordot is megnézni a mai felhozatalból.

Kövess Minket!



Gamer szótár