Chadwick Boseman posztumusz csillagot kap a hollywoodi hírességek sétányán

Chadwick Boseman posztumusz csillagot kap a hollywoodi hírességek sétányán

Ezzel örökre beírja magát a filmes történelembe.

A Fekete Párduc sztárja és Oscar-díjra jelölt Chadwick Boseman posztumusz csillagot kap a hollywoodi hírességek sétányán (Hollywood Walk of Fame) – jelentette be a Hollywoodi Kereskedelmi Kamara. Boseman neve azután került fel a hollywoodi A-listás színészek közé, hogy 2018-ban csatlakozott az MCU-hoz T'Challa szerepében. Ezen kívül olyan filmekben bizonyította még tehetségét, mint A 42-es, Az 5 bajtárs, és a Ma Rainey: A blues nagyasszonya. Boseman sajnos 2020. augusztus 28-án, 43 éves korában vastagbélrák következtében elhunyt. T'Challa szerepét a halála után nem castingolták újra, Kevin Feige pedig elmondta, miért érezte ezt helyes döntésnek.

„Egyszerűen úgy éreztük, hogy túl korai lenne. Stan Lee mindig azt mondta, hogy a Marvel az ablakodon túli világot képviseli. Arról beszélgettünk, hogy bármennyire is rendkívüliek és fantasztikusak a karaktereink és a történeteink, az emberi tényező is fontos láncszeme ezeknek. A világ még nem ocsúdott fel Chad elvesztését követően és időbe telik míg ezt feldolgozzuk. dolgozza fel. Ryan ezt beleszőtte a történetbe."

Chadwick Bosemannek sikerült maradandót alkotnia karrierje során, és több jelölést és elismerést is begyűjtött, köztük egy Golden Globe-győzelmet és egy Oscar-jelölést a Netflixes Ma Rainey: A blues nagyasszonya című drámájában nyújtott utolsó filmbeli alakításáért, amelyben a tehetséges trombitást, Levee Greent személyesítette meg. Valószínűleg azonban a legtöbben a Marvel Moziverzum miatt, Fekete Párducként emlékeznek rá első sorban. A 2016-os Amerika Kapitány: Polgárháborúban mutatkozott be először Boseman és rögtön ellopta a show-t Robert Downey Jr. és Chris Evans elől. 2018-ban saját Fekete Párduc filmben is feltűnhetett, miközben ez a produkció Oscar-jelölést is kapott a legjobb film kategóriában. A 2022-es folytatás, a Fekete Párduc: Wakanda Foreverben pedig igyekeztek méltó módon tisztelegni a néhai színész előtt.

Kövess Minket!



Gamer szótár