„Töröljék a sorozatot!” – Egy szervezet nekiment az HBO-nak az Idol miatt

„Töröljék a sorozatot!” – Egy szervezet nekiment az HBO-nak az Idol miatt

Alig mutatták be június elején Az idol (The Idol) első szezonját, lehet, hogy nem lesz hosszú életű és most meglepő módon nem a streamingplatform döntése miatt.

Történt ugyanis, hogy a Szülők Televíziós és Médiatanácsa felszólította az HBO-t, hogy törölje Az Idol című zeneipari drámáját.

A szervezet, amely a gyermekek felelős szórakoztatásának támogatására összpontosít, szeretné elérni, ha befejeznék a Sam Levinson által készített sorozat sugárzását a buja és felesleges szexjelenetek miatt, amelyek egyes kritikusok szerint a férfiak nemi erőszakról szóló fantáziáit ábrázolják – elmondásuk szerint ez csak egy kínzásokkal teli pornó, ami tele van szexuális visszaélésekkel és teljes mértékben romlott.. Emellett a PTC azt is követelte, hogy a csatorna streamingplatformja, a Max állítsa le a sorozat közösségi médián keresztüli, főként fiataloknak szóló marketingjét, és kérte, hogy szigorítsák a szülői felügyelet lehetőségeit, amely azért felelős, hogy a fiatalabb közönség hozzáférhet-e vagy sem Az Idol és más hasonló tartalmakhoz, mint az Euphoria. A szülői felügyelet beállítása a streaminghez, amely TV-MA besorolású, az alkalmazáson belül egyébként természetesen elérhető.

Az HBO képviselője nem reagált azonnal a TheWrap megkeresésére, de a szervezet képviselője megszólalt az ügyben:

„Az Idol joggal kapott ennyire negatív kritikákat, hiszen minden egyes epizód egyre mélyebbre merül a kínzással teli pornóban és a szexuális visszaélésekben. Távolról sem a felvilágosítás a célja, a sorozat igazából olyan romlottságba süllyedt, hogy még a közönsége is egyértelműen ellene fordult, különben miért vetítene az HBO a várt hat epizódból csak ötöt? Az HBO-nak messzire el kellene határolódnia ettől a Sam Levinson által gyártott, a tinédzserek számára extrém szexuális visszaéléseket bemutató és égbekiáltó módon fogalmazó műsortól azzal, hogy nem készítenek el belőle egy második évadot.” – mondta Melissa Henson, a Szülők Televíziós és Médiatanácsának alelnöke egy nyilatkozatban.

A sorozat nézettségével kapcsolatos állítás ellenére Az Idol első epizódját egy hét alatt 3,6 millió néző követte figyelemmel, ami felülmúlja az Euphoria és a The White Lotus ugyanerre az időszakra vonatkozó adatait. Előbbit 2019-ben 3,3 millió, utóbbit 2021-ben pedig 3 millió felhasználó tekintette meg az első héten.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy Az Idol első szezonja eredetileg hat epizódból állt volna, bár ezt egy újratervezést követően ötre csökkentették, miután Amy Seimetz rendező 2022. áprilisában kilépett a projektből, a sorozat irányítását pedig Levinson és Tesfaye vette át, ami jó pár extra forgatást eredményezett.

Kövess Minket!



Gamer szótár