Egy színészt mindenkinél jobban akarnak a God of War sorozat rendezői Kratosnak

Egy színészt mindenkinél jobban akarnak a God of War sorozat rendezői Kratosnak

Korábban olyan nevek is felmerültek a sorozat főszerepét illetően, mint Triple H vagy Dave Bautista, de úgy tűnik Dwayne Johnson lehet végül a befutó.

Sosem egyszerű egy videójáték film vagy sorozat adaptációját elkészíteni, különösen, ha olyan legendás címről van szó, mint a God of War. A 2005-ben útjára indult franchise azóta jó néhány számozott és extra epizódot is megélt már, de egyvalamiben mindig elnyerte a rajongók tetszését: Kratossal ordenáré módon jó érzés volt szétbombázni az ellenfelet. Az istenek is retteghetnek a marcona karaktertől, akinek kiállása, hangja, természete és vadsága csak kevesekhez fogható. Minden kőkemény szív azonban képes meglágyulni, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az utóbbi két felvonásban már nem egyedül indult csatába a spártai harcos, hiszen első szülött fia, Atreus is vele tartott már kalandjai során.

A játékokban felcsendülő hangja egyébként legalább annyira egyedi, mint maga a karakter, ami nem véletlen, hiszen Christopher Judge remek munkát végez ezen a téren. Egyszerűen el sem lehetne szinte képzelni az ő hangszíne nélkül Kratost. És akkor most képzeljük el, hogy egy sorozat főszereplőjének mennyire nehéz dolga lehet ebből a szempontból. Pedig az Amazon Prime nem viccel, tényleg el akarják készíteni a God of War szériát. A hírek szerint a rendezők erőteljesen gondolkoznak egy színészen, aki szerintük tökéletes lehetne a szerepre. Ő nem más, mint Dwayne "The Rock" Johnson. A Szikla valóban termetében alighanem tényleg abszolút remek választás lenne, még a hangja is több, mint rendben van. Az már más kérdés, hogy mennyire tudná hozni azt a figurát, akit a játékokban megismerhettünk, de talán ezzel sem lenne problémája.

A másik érv, ami mellette szólhat – bár ez erősen kétélű dolog –, hogy világszerte milliók rajonganak érte. Azonban a Black Adam kapcsán ez inkább visszafele sült el, hiszen az egy dolog, hogy nem lett egy jó film, de a személye miatt még nagyobb figyelmet kapott a médiában a produkció, ezért a negatív kritikák is több emberhez eljutottak. Egyébként Johnsonnak van videójátékos múltja is, hiszen nyílt titok, hogy nagy Madden NFL rajongó, bár az egészen más stílus, mint a God of War. Az is egy jó kérdés, hogy vajon úgy válhatna-e jobb Kratossá, ha végigjátszik néhány részt vagy, ha egyáltalán el sem indítja a játékot és pusztán a rendezői utasításokra és a forgatókönyvre hagyatkozna.

Aztán, hogy tényleg őt választják-e ki Kratos szerepére, az még a jövő zenéje, de végülis lehet jól járna vele az Amazon Prime, bár nem árt, ha egy valóban jó sorozatot hoznak össze főszereplőtől függetlenül.

Kövess Minket!



Gamer szótár