LEC: Két csapat biztosította helyét a csoportkörben, egyre mélyebbre süllyednek Perkzék

LEC: Két csapat biztosította helyét a csoportkörben, egyre mélyebbre süllyednek Perkzék

Hihetetlen események zajlanak az EMEA-régió topligájában.

Az első héten 0-3-at, a második 3-0-t repesztett az EXCEL Esports, ami alaposan felbolygatta az alsóházat. Az LEC 2023-as nyári szezonjában hat mérkőzés van már a csapatok mögött, de még mindig rengeteg kérdés válaszra vár. Ami biztos, hogy a régió valaha volt két legerősebb klubja ott lesz a csoportkörben, ugyanis a G2 Esports és a Fnatic 5-1-es mérleggel fordulhat az utolsó hétvégére. Utóbbi együttesből ismét ki kell emelni Noah-t, mivel a koreai ADC továbbra sem akar szürke képernyőre kerülni. Mind az öt győzelem során nulla halállal zárt a srác, ha így folytatja, akkor minden KDA-rekordot megdönthet a major topligában.

Tegnapi eredmények

BDS vs TH -> győztes: TH

MAD vs XL -> győztes: XL

G2 vs AST -> győztes: G2

KOI vs SK -> győztes: SK

FNC vs VIT -> győztes: FNC

Fantasztikus egyéni teljesítményekből nem volt hiány a hatodik fordulóban. Irrelevant remekül használta ki a Jaxben rejlő splitpush potenciált, ami váratlan győzelmet eredményezett az esélyesebbnek tartott KOI ellen. Hans Sama és Mikyx duója ismét megmutatta, hogy a metában működik a Kog'Maw + Braum páros. Peach mindent megtett, hogy az XL negyedik vereségét begyűjtse, de szerencsére Patrik és Abbedagge nem hagyta cserben a gyengélkedő társat. Végül ott van a liga legnagyobb veteránja, aki még mindig képes elképesztően magas szinten teljesíteni. Jankos Viegója egyetlen Smite-párbajt sem rontott el, így a cserével (Adam helyére Agresivoo érkezett) kiálló BDS-nek gyorsan lehúzták a rólót.

Ma este hazai vizekre evezhettek, ugyanis 18:00-tól rendezik a Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H második minor kupájának fináléját. Az egyik oldalon a címvédő Lenovo Legion Honvéd, a másikon a Nem broken az ADC xd játékosai sorakoztak fel. Utóbbi ötös kezdi előnyből a mindent eldöntő Bo5-ös szériát, amelynek tétje többszázezer forint. Ha nem akartok lemaradni a meccsekről, akkor irány az esport2tv Twitch-csatorna!

Kövess Minket!



Gamer szótár