Meghalt a francia üzletember, akiről az Életrevalók című film szól

Meghalt a francia üzletember, akiről az Életrevalók című film szól

Philippe Pozzo di Borgo 72 éves volt.

Az Életrevalók az élet apró örömeiről, a reményről, a barátságról és a kiteljesedésről szól. A 2011-ben megjelent vígjáték egy francia vagyonos üzletember életét mutatja be, pontosabban életének egy szakaszát. Philippe (François Cluzet) ugyanis nyaktól lefelé teljes mozgásképtelen, élete minden egyes percében segítségre szorul. Szakképzett ápolók sora fordult már meg mellette, de egyik segítségével sem tudott annyira teljes életet élni, mint Drisszel (Omar Sy), akinek nincs ápolói képesítése, egy nehézsorsú utcagyerek, mégis olyan jól kiegészítik egymást, hogy mindketten egyenesbe tudják hozni életüket.

A film igaz történet, Philippe egy valós francia üzletember volt, Philippe Pozzo di Borgo, az ő életéről készült a film. A film készítői ma szomorú hírt közöltek, Philippe 72 éves korában elhunyt.

„Sokként ért a hír és rettentően szomorú vagyok, hosszú barátság volt a miénk." - mondta az Életrevalók társrendezője Eric Toledano.

Az Életrevalók számos díjat és elismerést bezsebelt, a kritika jól fogadta, 10 milliós költségvetésére pedig 360 millió eurós nyereséget tudott termelni. A 2011-es francia filmet bártan ajánljuk mindenkinek, egy igazán megindító, sokszor szomorú, de sokszor vidám történet, fantasztikus színészekkel. 2019-ben egy amerikai verzió is készült a filmből Bryan Cranstonnal és Kevin Harttal... arról inkább ne is beszéljünk. 

Kövess Minket!