A Barbie miatt világszerte hiány lépett fel a rózsaszín festékből

A Barbie miatt világszerte hiány lépett fel a rózsaszín festékből

Most mi lesz velünk? A világ kifogyott a rózsaszínből!

Azt lehetett sejteni, hogy nem egy hétköznapi projekt lesz a Greta Gerwig által rendezett Barbie mozifilm, ámbár az egyik hozadékára talán senki sem gondolt. Nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy világszerte hiány lépett fel a film hatására a rózsaszín festékből.

„A 'gyerekesség' megőrzése volt a legfontosabb szempont. Azt akartam, hogy a rózsaszín nagyon élénk legyen, és minden esetben már-már túl sok legyen belőle.” – mondta Gerwig az Architectural Digestnek.

Sarah Greenwood gyártástervező szerint is ez okozta a Rosco festék rózsaszín árnyalatának hiányát: „A világ kifogyott a rózsaszínből”.

Greenwood Katie Spencer díszlettervezővel együtt Palm Springs középkori modernizmusából merített ihletet Barbie életnagyságú, háromszintes álomházának megalkotásához. Az Álomházat körülvevő gyönyörű égbolt és hegyi kilátás valójában kézzel festett háttér és nem CGI.

„Azt az eszmeiséget akartam megragadni, ami olyan nevetségesen szórakoztató volt ezekben az Álomházakban. Miért sétálnál le a lépcsőn, amikor belecsúszhatsz a medencédbe? Miért kellene felfelé trappolni, amikor egy liftet is használhatsz, ami passzol a ruhádhoz?”

A filmben egyébként Barbie (Margot Robbie) elhagyja az álomházát, hogy valami magasztosabb dolgot találjon az életben (és Ryan Gosling csődbe ment, szerencsétlen Kenjét is magával viszi), de még nem tudni, mennyi időt töltünk majd pontosan el a rózsaszín paradicsomban.

A Barbie 2023. július 21-én debütál a mozikban világszerte.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN