A DreamWorks új animációs filmje a stúdió eddigi legrosszabb nyitását hozta össze

A DreamWorks új animációs filmje a stúdió eddigi legrosszabb nyitását hozta össze

Még 2021-ben sem szerepelt annyira rosszul egy alkotásuk, mint most a Ruby Gillman, tinikráken.

Ismered a Ruby Gillman, tinikráken című animációs filmet? Ha nem, akkor az nem a hibád. Egyrészt mert csak most mutatták be a mozikba, másrészt ilyen érdektelen produkciót sem sűrűn sikerül összehoznia a DreamWorks-nek. Úgy tűnik, hogy hiába volt gyenge a felhozatal, hiszen csak egy Indiana Jones és a sors tárcsája volt lényegében az ellenfél a hétvégén, mégis sikerült minden eddigi munkájukat alulmulniuk, mivel csúnyán elhasalt a tinikráken a pénztáraknál.

Ezeket olvastad már?

A történet szerint egy tinédzser lány felfedezi, hogy ő az örököse egy víz alatti birodalomnak, amelyet a harcos krákenkirálynők dinasztiája vezet. Nem túl izgalmas ugye? Nos a megvalósítás még gyérebbre sikeredett. A Deadline beszámolója szerint az animációs film nyitóhétvégéje egyenesen katasztrofálisra sikeredett. A film 5,2 millió dollárral a 6. helyen nyitott az amerikai mozikban, amivel a DreamWorks Animation a cég 28 éves fennállásának legrosszabb hazai nyitóhétvégéjét könyvelhette el. Világszerte valamivel jobban teljesít a 12,8 millió dolláros összbevétellel, de még ezek a számok is csak a 18 százalékát fedezik a film 70 millió dolláros költségvetésének. Legutóbb a pandémia során a Spirit: Untamed hozott ennyire keveset a konyhára még 2021-ben.

Mindezt úgy, hogy mostanában ez a műfaj eléggé felkapottá vált, elég csak a Pókember: A Pókverzumon át című film animációs alkotásra gondolni, amely egyébként nemrég átlépte a 600 milliós bevételt. A Super Mario Bros.: A film pedig az áprilisi bemutatója után mindössze 3 hónappal minden idők 17. legnagyobb bevételt hozó filmjének mondható. Nyilván egy eléggé ismeretlen projektről van szó a többihez képest, azonban a szinkronszínészek között csupa olyan nevet találhatunk, akik nagy sikerű projektekből érkeztek. Lana Kondor a Netflix mindhárom sikeres To All the Boys-filmjében szerepet kapott, Murphy és Young-White a Black Mirror 6. évadából lehet ismerős, míg Jane Fondát talán nem is nagyon kell bemutatni – legutóbb a 80 for Brady című filmben lehetett látni.

A Ruby Gillman, tinikráken a DreamWorks közelmúltbeli sikerszériájának végét jelenti, amely olyan címeket foglal magában, mint a Rosszfiúk és a Csizmás kandúr: Az utolsó kívánság. Utóbbi film közel 500 millió dolláros bevételt hozott világszerte.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN