Mit gondolsz, te túl tudnál élni egy zombiapokalipszist?

Mit gondolsz, te túl tudnál élni egy zombiapokalipszist?

Őrült reality indul a Netflixen, honnan máshonnan, mint Koreából.

A zombik népszerű elemei a horror műfajnak, legyen szó akár videójátékokról vagy filmekről. Megszámlálhatatlan alkotás készült már arról, hogy egy vírus élőhalott zombikká változtatja az embereket, akik utána a túlélőkre vadásznak. A kialakult szituáción aztán válogatott eszközökkel kell átverekednie magát a főhősnek és társainak. Nem egyszerű a helyzet és az idő előrehaladtával csak egyre nehezebb. Ahogyan már említettem, videójátékokban már rengetegszer kipróbálhattuk milyen is ez, de ez akkor sem jelentene semmit, ha tényleg beütne a krízis, ahol tényleg nekünk kellene fegyvert ragadnunk és menekülnünk az életünkért.

Ezt az érzést szerette volna szimulálni a Netflix, ezért elindított Dél-Koreában egy Zombiverzum című valóságshow-sorozatot, amelyben a versenyzőknek egy valódi zombi apokalipszist kell túlélniük. Az augusztus 8-án megjelenő műsornak a rövid előzetesét már meg is nézhetitek. A videót látva azért felmerült néhány gondolat. Egyrészt az egész olyan, mintha csak egy MrBeast-videó lenne. Ezzel nincs is semmi gond, de ami nekem is elsőre feltűnt (sok más emberrel együtt), hogy az események igencsak gyors tempójúak és komolyak, helyenként talán túlságosan is. Gondolok itt például arra, ahogy a trailer 17. másodpercénél az egyik versenyző elég erősen mellkason rúgja a zombit játszó társát. Ebben a kiélezett helyzetben nem lehet egyszerű visszafogni magunkat, láthatóan több alkalommal ez nem is sikerül majd a játékosoknak, amin minden bizonnyal jól szórakoznak majd a nézők. Káoszból, rettegésből, közelharcból és izgalomból tehát nem lesz hiány. 

Ezeket olvastad már?

A Netflix azzal hirdeti a műsort, hogy Szöulban egy zombivírus-járvány szedi áldozatait. Vajon a kihívások közepette kinek sikerül túljárnia az élőhalottak eszén és élve megmenekülnie?” Mit gondolsz, neked sikerülne?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN