„Hagyjatok már békén, b*zm*g” – Ford mesélt az Indiana Jones forgatásáról

„Hagyjatok már békén, b*zm*g” – Ford mesélt az Indiana Jones forgatásáról

Amikor először meglátta Harrison Ford az Indiana Jones filmben használatos jelmezét, zavarba jött: "Mit csináljak egy k*b*sz*tt ostorral? Embereket fogok ostorozni?'

Egy ideje már pörög a mozikban az új Indiana Jones film, amelyben főhősünk a sors tárcsáját igyekszik megtalálni. A kritikusok azonban nem voltak elragadtatva az új felvonástól, de a pénztáraknál sem teljesített lehengerlően.

Ezeket olvastad már?

Az viszont biztos, hogy Harrison Ford többet nem bújik a régészkalandor bőrébe, hiszen már elmúlt 80 éves is. A GQ-nak adott interjújában pedig azt is elmesélte, hogy először teljesen megdöbbent Steven Spielberg jelmeztervével kapcsolatban. A szerelés tartalmazott egy bőrdzsekit, korbácsot és egy kalapot, amelyet Ford a forgatások alatt a fejére tűzött, hogy ne repüljön le akciójelenetek közben.

„Az első filmben mutatták be nekem az egyik lehetséges jelmezt. Sok kérdésem volt ezzel kapcsolatban. Miért viselek bőrdzsekit a dzsungelben? Nincs itt meleg? Miért van nálam ostor? Mit fogok csinálni egy kibaszott ostorral? Embereket fogok ostorozni?”

Az Indiana Jones franchise mögött álló agytröszt elmagyarázta Fordnak, hogy a jelmez, különösen a karakter kalapja "egy korszak felidézése" és "a múltbeli filmek tükörképe". Fordnak végül nem volt ellenérve, és minden ruhadarabot felvett, amit kértek tőle. A többi már történelem. A színész a sajtókörúton végig arról mesélt, hogy Indiana Jones korának megmutatása a film legfontosabb célja volt.

"Igényes filmet akartam még utoljára. És nem úgy értem, hogy korábban nem csináltunk ilyen filmeket – azok sokféleképpen voltak ambiciózusak. De nem feltétlenül úgy bántak a karakterrel, mint amilyennek az utolsót szerettem volna.”

A sors tárcsája egyik akciójelenetében Indiana Jones lóháton lovagol végig New York utcáin az 1969-es holdraszállást ünneplő felvonuláson. A jelenet forgatásának befejezésekor Ford 3 kaszkadőr kezét is érezte, ami furcsa reakciót váltott ki belőle:

"Azt gondoltam: 'Mi a faszom? Mintha tapizók támadtak volna volna rám. Lenézek, és ott van három kaszkadőr, akik vigyáztak, hogy le ne essek a kengyelről. Azt mondták: 'Ó, mi csak féltünk, mert azt gondoltuk, tudod, és bah bah bah bah bah. Én meg azt mondtam: "Hagyjatok már békén, baszd meg... Hagyjatok békén, én egy öregember vagyok, aki leszáll a lóról, és azt akarom, hogy így nézzen ki!.”

Kövess Minket!



Gamer szótár