Már főszereplője is van a készülő, új Piedone-sorozatnak

Már főszereplője is van a készülő, új Piedone-sorozatnak

Jó választásnak tűnik a főszereplő személye, de az új produkciótól tartunk azért.

Magyarországon kevés nagyobb bálvány van a Bud Spencer (Carlo Pedersoli) és Terence Hill (Mario Girotti) párostól. A két olasz színész, melyek közül már csak utóbbi él sajnos, Az ördög jobb és bal keze című filmmel – milyen érdekes, hogy a Különben dühbe jövünk már kapott korábban egy remaket, de az csúfosan megbukott – robbantak be a köztudatba, és mivel szenzációsat alkottak ketten, további produkciókat is készítettek együtt. Természetesen önálló alkotásokban is megállták a helyüket, Bud Spencernek például a Piedone szériája különösen sikeresnek bizonyult. 1973 és 1980 között ezekből 4 is készült, amikben Piedonét, polgári vezetéknevén Rizzo felügyelőt alakítja, és a nápolyi rendőrség kábítószer-osztályán dolgozik. Mondanunk sem kell, hogy akaratát nem fegyverekkel, hanem az öklével érvényesíteni és a letöbb esetben öntörvényű módszerekkel oldja meg az ügyeit.

Ezeket olvastad már?

Ezt a fonalat szeretnék tovább vinni egy újdonsült ötlet részeként. A Sky Italia televíziós csatorna ugyanis a fejébe vette, hogy elkészítenek egy új Piedone-sorozatot. A főszereplő személyét is megtalálták már, de a jó hír legalább az (ha ezt annak lehet venni a koncepció fényében), hogy nem Piedonét alakítja majd Salvatore Esposito – akit legtöbben a Gomorrah című maffiasorozatból ismerhetnek –, hanem majd Vincenzo Palmieri nyomozót. A történet szerint a legendás felügyelő utódja visszatér Nápolyba, hogy végre szembenézhessen a múltjával. Ami viszont nem változik, hogy Palmieri is az öklét szeretni használni a pisztolya helyett.

A széria címe azonban mégis Piedone lesz – biztos az eladhatóság kedvéért. Az első négy berendelt epizód forgatókönyvét Peppe Fiore (Az ifjú pápa) írta, míg a rendezői székben Alessio Maria Federici (Mindenki azt akarja) foglalhatott helyet. A sorozatban szerepet kapott még Fiore, Laura Grimaldi, Paolo Piccirillo és Bud Spencer fia, Giuseppe Pedersoli is.

Kövess Minket!