Itthon a felnőttfilmes tartalom majdnem olyan népszerű, mint a Netflix

Itthon a felnőttfilmes tartalom majdnem olyan népszerű, mint a Netflix

A hazai felnőttfilmes tartalomfogyasztást igyekezett felmérni az NMHH.

Nem semmi feladatokat igyekszik ellátni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), hiszen azon túl, hogy a streamingszolgáltatókkal kell megvívnia a korhatárbesorolások miatt, nem hanyagolhatják el a különböző kutatásokat sem, amibe beletartozik például a magyarok médiafogyasztási szokásainak felmérése is.

Ezeket olvastad már?

Legutóbbi vizsgálatuk viszont egy figyelemre méltó dologra világított rá, miszerint a szexuális tartalommal ellátott weboldalak óriási népszerűségnek örvendenek kishazánkban. A tanulmány "Az internet "vörös lámpás" negyede" címet kapta, és ennek értelmében a tíz legnépszerűbb pornóoldal látogatottsági adatait vetette össze két nagy hazai hírportállal és a Netflix streamingszolgáltatóval.

Számszerűsítve, 2023. május 16. és június 16. között a hazai internetes felhasználók kedvenc felnőtt tartalmakkal szolgáló weboldala, a Pornhub volt. Egy hét alatt átlagosan 902564 ember járt a portálon, ami elég komolyan megközelíti a Netflix adatait – a streamingszolgáltatót ugyanilyen időközökre lebontva 1 millió 7 ezer felhasználó látogatja.

Továbbá arra is fény derült, hogy átlagosan a felnőtt tartalmak nézettségi ideje nagyjából 30 perc körül mozog a top 10 oldal esetében. Az egyik legnagyobb hírportálon (24.hu) ez az érték 25.5 percet takar. Itt nem vehette fel egyik portál sem a versenyt a Netflix-szel, hiszen átlagosan 1 óra 48 percet töltenek el a nézők a filmekkel és sorozatokkal. A top 10-ben egyébként ezek az oldalak szerepelnek:

Az NMHH arra is fényt derített, hogy a tíz legnépszerűbb felnőtt tartalmat kínáló oldalak esetében a felhasználók 52,8 százaléka férfi, 23,1 százaléka pedig nő. Előbbiek átlagosan havonta 1 óra 54 percet, utóbbiak csak 43 percig időznek el az erotikus tartalmak között.

Kövess Minket!



Gamer szótár