Jön az RTX 4060 Ti 16 GB memóriával, de mégis minek?

Jön az RTX 4060 Ti 16 GB memóriával, de mégis minek?

Nincs Founders Edition, nincsenek előzetes tesztek, nincsenek vélemények, mégis megjelenik az Nvidia legújabb GPU-ja.

Hivatalosan még nem erősítette meg az NVIDIA, hogy mikor érkezhet a boltok polcaira a legújabb videokártyájuk, az RTX 4060 Ti 16GB-os változata. Az iparági bennfentesek szerint azonban nem kell már sokat várni, ugyanis július 18-ától már meg lehet majd vásárolni a GPU-t. A kérdés azonban csak az, hogy tényleg megéri-e majd a 8 GB helyett 16 GB-tal érkező frissített verziót, vagy inkább a 4070-es szegmensben érdemesebb keresgélni?

Ezeket olvastad már?

Aggasztó jelek, beletörődött az NVIDIA is a lehetséges bukásba?

Ami biztos, hogy kifejezetten sok információ látott napvilágot arról, milyen problémák vannak jelenleg ezzel a modellel.

  • Nincs hivatalos tesztelési program. A partnerek nem kaptak tesztpéldányokat, amelyekkel reklámot generálhatnak már a megjelenés előtt
  • Nincs Founders Edition
  • A partnerek szinte egyáltalán nem akarnak tudomást venni arról, hogy létezik ez a 16 GB-os grafikus kártya
  • Nincs hivatalos megjelenési dátum

Egyelőre az árazás az egyetlen terület, ahol konkrétumokat árult el a gyártó. 100 dollárral többe kerül majd az RTX 4060 Ti 16GB, mint az RTX 4060 Ti 8GB. Ez kifejezetten csábító ajánlatnak tűnhet, de ennél is vannak jelenleg jobb ajánlatok. Ha kizárólag az NVIDIA GeForce polcain nézel körbe, akkor ott van az alig drágább RTX 4070, az RTX 4060, valamint az RTX 4070 Ti, amelyek mindegyike jobban megéri ár-érték arányban. Az AMD-ről meg nem is érdemes beszélni, a Radeonok között az RX 6600 és RX 6600 XT verhetetlennek tűnik a középkategória alján, kicsit feljebb lépve meg ott van a 6700 XT és a 6800.

Kövess Minket!



Gamer szótár