Akinek mindennél fontosabb a család - 56 éves Vin Diesel

Akinek mindennél fontosabb a család - 56 éves Vin Diesel

A magyar nézők talán nem tudják, de ő adja a Galaxis őrzőiből Groot hangját is.

Ma ünnepli születésnapját a családfő, a hatalmas ugratások mestere, a sebességváltók rémálma, aki nem mellesleg annyit tud kinyögni, hogy "Én vagyok Groot". 56 éves lett Vin Diesel, akit egyértelműen nehéz lenne akkora színészlegendának tartani, mint Tom Hankset, aki bő egy hete volt szintén szülinapos volt, ennek ellenére rengetegen ismerik világszerte és elképesztő bevételeket termelnek a filmjei.

Persze ez nem meglepő, a nevével egybeforrt Halálos iramban-széria idén már a 10. résznél jár és egytől egyig kasszasiker mind, minden negatív kritika ellenére. A sorozat nem gondolja túl a történeteit, elsősorban a látványra megy rá, éppen ezért tökéletes mindenki számára, aki csak kikapcsolná az agyát, be a biztonsági övet és csak élvezné a műsort egy popcorn és egy üdítő társaságában.

Ezeket olvastad már?

Azonban nem csak Fast and Furious-franchise-ból ismerhetjük. Bármelyik Marvel-filmben hallhatjátok a Galaxis őrzőitől kezdve, ahol megjelenik Groot, ugyanis ő adja a hangját, több nyelven is, ebből sajnos a magyar kimaradt. Emellett fontos szerepei közé tartozik Xander Cage az xXx-ben, Bloodshot vagy épp Richard B. Riddick a Pitch Black - 22 évente sötétségben, tehát az könnyen megállapítható, hogy szeret igazi keményfiúkat játszani a filmjeiben. Első hollywoodi szerepe éppen a Ryan közlegény megmentésében volt, ahol Adrian Caparzo közlegényt alakította. Nem volt különösebben nagy szerep, ő volt az első halálos áldozat Tom Hanks csapatában, de már itt szupersztárokkal dolgozhatott együtt. Nem valószínű, hogy tőle kell várnunk a következő évek Oscar-díjas filmjeit, de ezzel nincs is semmi baj, Hollywoodnak mindig is szüksége volt akciósztárokra is, akik hosszú éveken keresztül elszórakoztatnak minket a képernyők előtt, ezt pedig Vin Diesel is tökéletesen hozza. 

Kövess Minket!



Gamer szótár