A Star Wars: Andor folytatásának forgatását is kénytelenek voltak leállítani

A Star Wars: Andor folytatásának forgatását is kénytelenek voltak leállítani

A 2. évad sem készül el időben, hiszen a SAG-AFTRA sztrájk ezt a produkciót sem kíméli.

A Disney+ kritikusok által is elismert Star Wars-sorozatának, az Andornak a második évadát már javában forgatják, és a hírek szerint néhány hét alatt be is fejezték volna a munkálatokat az Egyesült Királyságban, de úgy tűnik, hogy a színészek sztrájkja miatt ez nem jön össze. A sorozatot gyártó Lucasfilm képviselője egyelőre nem kívánta kommentálni az eseményeket.

Ezeket olvastad már?

Viszont ebben az esetben nem teljes körű a leállás, ugyanis van egy kiskapu. A Deadline értesülései szerint az Andor a SAG-AFTRA szereplői nélkül továbbra is készül a Pinewood stúdióban, és addig folytatják a forgatásokat, amíg csak lehet az olyan színészekkel, akik a brit színészszakszervezet, az Equity alá tartoznak. Az Equity előadóművészeinek azt mondták, hogy szerződésszegésért beperelhetik őket, ha az amerikai kollégákkal való szolidaritásból megtagadják a munkát.

Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mikor érhetnek a végére Andor második szezonjának, mivel az Egyesült Államokban zajló SAG-AFTRA - valamint az Amerikai Írószövetség - sztrájk még javában zajlik és ki tudja mikor jutnak egyezségre és zárják le ezt az ügyet. Az Andor alkotója, Tony Gilroy, aki a WGA tagjaként szintén sztrájkol, kiállt a munkabeszüntetés mellett, és a múlt héten a Deadline-nak azt mondta, hogy a stúdiók meggondolatlanul, illetve óvatlanul bánnak az iparággal.

„Úgy gondolom, hogy a SAG és az Írók Céhe megpróbálja megóvni az iparágunkat. Furcsa módon mi, az alkotók és a kreatív közösség lettünk a védelmezői ennek a hatalmas iparágnak, amit az emberek szeretnek.”

Diego Luna és Stellan Skarsgård is szerepel az Andor 2. évadának színészei között, akik nem lehetnek jelen. A sorozatot két évados kalandnak tervezték, miközben a második szezon második a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet eseményeihez kapcsolódna, ami nem véletlen, hiszen a rajongók először itt ismerkedhettek meg Luna Cassian Andor karakterével.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN