Ki nem találnád melyik film hozta idén eddig magasan a legtöbb bevételt

Ki nem találnád melyik film hozta idén eddig magasan a legtöbb bevételt

A legjobbak közé meglepő vagy éppen nem meglepő módon két animációs film is bekerült, sőt az egyik komolyan le is pipálta az idei produkciókat.

Még csak az esztendő felénél járunk, de az már most látszik, hogy mely filmek tarolták le a mozikat. Egyik közülük az egy milliárdos álomhatárt is átlépte és ezzel hatalmas fölénnyel utasította maga mögé a többi alkotást. Az viszont gyorsan kirajzolódik, hogy a legjobb tízben csak olyan produkciók kaptak helyet, melyek egy már ismert franchise vagy IP része, és ezt maga Paul Dergarabedian, a Comscore vezető médiaelemzője mondta el a CNBC Make It-nek. Ez nagyjából megismétli a 2022-es évet, hiszen akkor is a 10 legnagyobb bevételt hozó filmek közül kilenc bizony folytatás volt. Egyedül a DC képregények egyik legismertebb karaktere volt képes beférkőzni közéjük, a The Batman a hetedik helyen végzett a maga 770 milliós bevételével.

Ezeket olvastad már?

A Comscore adatai szerint a hazai (Egyesült Államok) jegypénztárak által eddig összehozott 4,35 milliárd dollár 20,7%-kal magasabb, mint a 2022-es esztendő ugyanezen időszakában és 350%-kal jobb, mint a 2021. Hiába ez a kiugró eredmény, ez még mindig 20%-kal elmarad a 2019-es, járvány előtti kimutatásoktól, ami annak is köszönhető, hogy öt film is elérte a 10 számjegyű bevételt – ami idén is összejöhet, hiszen a Barbie, az Oppenheimer és a Mission Impossible: Leszámolás - Első részét még be sem mutatták.

„Tényleg hihetetlen sikertörténet egy olyan iparág ilyen mértékű fellendülése, amelyről sokan azt hitték, hogy soha többé nem tér vissza.” - mondja Dergarabedian.

Ez az év 10 legnagyobb bevételt hozó filmje 2023. első feléből a Comscore adatai szerint – az utolsó két helyezett a Creed harmadik részét és a The Flasht előzte meg júniusban:


10. Indiana Jones és a sors tárcsája - 302.6 millió dollár
Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár