LEC: Olyan végeredmény született, amire csak nagyon kevesen tippeltek

LEC: Olyan végeredmény született, amire csak nagyon kevesen tippeltek

Sima 3-0 helyett valami egészen mást láthattatok a rájátszás nyitókörében.

A 2023-as LEC nyári szezonja eddig a G2 Esports együtteséről szól. Capsék az alapszakaszban mindössze egyetlen vereséget szenvedtek, majd két darab 2-0-val léptek át a csoportkörben az ellenfeleken. Ilyen előjelek mellett 3-0-t és 3-1-t tippelt szinte minden szakíró és hozzáértő a G2 vs XL Bo5-ös párharcra, azonban Odoamnéékban ennél jóval több volt. A Silver Scrapes után, egy elképesztően fordulatos szériában végül a G2 diadalmaskodott, de jóval nehezebben jutottak el a nagydöntőbe, mint arra számítani lehetett.

Ezeket olvastad már?

G2 vs XL (3-2)

Úgy kezdődött a párharc, ahogy arra számítani lehetett. Hans Sama 15-3-16-os Kai'Sája mutatta, hogy tulajdonképpen esélye sem volt az EXCELNEK, akik egyetlen dolognak örülhettek csak, legalább 31 percig elhúzták az elkerülhetetlen vereséget. A hatalmas stomp után mintha kicserélték volna a csapatokat, 29 perc alatt tönkreverte Patrik vezetésével az alapszakasz 3. helyezettje a rekordbajnokot. 1-1 után ismét a G2 ragadta magához az előnyt, Hans Sama újra büntetett Kai'Sával, de a kulcs igazából Odo Kennenjének kikapcsolása volt.

A meccspont kapujában ismét nem talált fogást ellenfelén a téli győztes, Patrik Xayah-val hatalmas pofonokat osztott ki, ami teljesen a padlóra küldte Hansékat. 2-2 után jöhetett a Silver Scrapes, ami végül felvezette a széria talán legizgalmasabb összecsapását. Hiába indított kifejezetten jól az XL, végül Hans Sama és Mikyx duója volt az, amelyikkel nem lehetett mit kezdeni. A régió legerősebb alsó ösvényes párosa 9-1-22-es KDA-t rakott le az asztalra, Kog'Maw összességében 6k arannyal előzte meg Varust. Óriásit küzdött a téli és tavaszi utolsó helyezett, de végül érvényesült a papíforma.

A tegnap legnagyobb nyertese a KOI volt, amelyik csak akkor maradhat le a Season Finalsről, ha az XL megveri a FNC vs TH győztesét a szombati meccsnapon. Ha az XL nem jut be a top 2-be, akkor hiába a hatalmas feltámadás, befejeződik számukra a 2023-as év, legközelebb csak 2024-ben vívhatnak újra tétmeccset a nemzetközi és a regionális porondon.

Kövess Minket!



Gamer szótár