Rettegj az új The Exorcist: Believertől, itt a hivatalos trailer

Rettegj az új The Exorcist: Believertől, itt a hivatalos trailer

Ötven (!) évet kellett várni az első, egyelőre úgy tűnik, hogy valóban igazi folytatásra, de végre itt van.

1973-ban William Friedkin megrendezte a világtörténelem első igazi R-besorolású horrofilmjét, ami annyira lenyűgözte az akkori mozilátogatókat, hogy két Oscar-díjat is bezsebelt. A The Exorcist (Az ördögűző) egyszerre volt sötét, gusztustalan, klausztrofób és zseniális a maga korában, ezért mindenkinek kötelező legalább egyszer megnéznie, aki bírja a gyomorforgató dolgokat. Az emlékezetes, azóta már legendává vált fejforgatós jelenetet nem lehet egyszerűen megunni, ahogy Ellen Burstyn kiváló alakítását sem, akinek a lányából két pap próbálja kiűzni a gonoszt. De miért lehet úgy hivatkozni az 50 évvel később készült The Exorcist: Believerre tekinteni valódi örökösként? Pont azért, mert Chris MacNeil ebben bukkan fel először a vásznon 1973 után.

Ezúttal két kislányt száll meg maga az Ördög, pontosabban valamilyen démoni entitás, akiket Lidya Jewett és Olivia Marcum alakít a több mint két órás horrorfilmben. A rendezői székbe David Gordon Green ült, aki a forgatókönyv megírását is magára vállalta. Az amerikai szakembert a Halloween és a Halloween Kills tette fel a térképre, azonban most mutathatja meg igazán, hogy képes méltósággal és tisztelettel hozzányúlni egy olyan alapanyaghoz, amely a filmtörténelem egyik jelentős mérföldkövének tekinthető. Ha minden jól alakul, akkor a The Exorcist: Believer 2023. október 12-én látogat majd el a magyar mozikba, hogy egy teljesen új generációnak próbálja meg elhozni azt az élményt, ami 50 évvel ezelőtt sokkolta a teljes világot. 

Ezeket olvastad már?

Ha nem tudtok betelni a The Exorcist-franchise-zal, akkor itt egy újabb örömteli hír. A The Exorcist: Deciever 2025. április 18-án érkezik majd a nagyvászonra.

Kövess Minket!



Gamer szótár