Ítélet született Kevin Spacey szexuális zaklatási perében

Ítélet született Kevin Spacey szexuális zaklatási perében

Az Oscar-díjas színészt egykori színházi kollégái vádolták meg.

Kevin Spacey-t egy hónap tárgyalás után tegnap felmentette a londoni esküdtszék az őt érő szexuális bántalmazási vádak alól. A vádak szerint 2004 és 2013 között öt férfit zaklatott a londoni Old Vic színház művészeti igazgatójaként. Ezért a színészt hétrendbeli szexuális erőszakkal és kétrendbeli szexuális zaklatással vádolták, de végül mindegyikben ártatlannak találták és az ügyészség sem fellebbezett a döntés ellen.

Kevin Spacey-ről még a #metoo-botrány során tálaltak ki a korábbi kollégái, valamint a találkozásuk idején 14 éves Anthony Rapp. Mindegyikük azt állította, hogy szexuálisan zaklatta és/vagy bántalmazta őket az Oscar-díjas színész. A mostani perben előbbi csoport ügyét tárgyalták, míg az utóbbi esetet tavaly. De Rapp ügyében is felmentették Spacey-t, miután Rapp nem tudta bizonyítani, hogy a House of Cards egykori sztárja valóban zaklatta őt.

Ezeket olvastad már?

Spacey egy korábbi, július 13-i tárgyalásán elsírta magát a vádak következményeiről beszélve:

„Elhamarkodottan ítélkeztek, és még mielőtt az első kérdést feltették vagy megválaszolták volna, elvesztettem a munkámat, elvesztettem a hírnevemet, mindent elvesztettem néhány nap alatt.”

Kövess Minket!



Gamer szótár