Hirdetés

A polisztirol hőszigetelés napjainkban is népszerű

A polisztirol szigetelés napjainkban is igen népszerű homlokzati és aljzati hőszigetelési megoldás. Kedveltsége a kiváló ár-érték arányon alapszik, de az alapanyag tulajdonságai is igen kedvezőek. Éppen ezért nagyon sokan választják ezt, amikor a lakás vagy a ház szigetelésére kerül sor, azonban mint minden más anyagnak, ennek is megvannak a maga előnyei és a hátrányai is.

Hirdetés

A polisztirol hőszigetelés

Ha úgy dönt, hogy a házát hőszigetelni szeretné, akkor ehhez a csomeszigeteles.hu a hőszigetelés összetevőinek széles választékát biztosítja. A polisztirol többféle gyártó kínálatában is megjelenik, általában táblában készítik, bevonattal készül és többrétegű, ragasztott kivitelezésű. 

Homlokzati megoldásként tökéletes választás, azonban a lépésálló változatai aljzati hőszigetelésre is alkalmasak. Alkalmazásakor nagy gondot kell fordítani a vízszigetelésre, vagyis a kivitelezési munkától nagyon sok minden függ azon a téren, hogy a jövőben hogyan is fog teljesíteni a választott megoldás.

Melyek a polisztirol előnyei?

Mint már említettük, árban gyakorlatilag verhetetlen, hiszen jóval olcsóbb, mint más alapanyagok. Ezzel az anyaggal ezenkívül nagyon könnyű dolgozni, ezért a munka gyorsan halad. Egyszerű vágni, így akár íves formák is kialakíthatók, a rögzítése sem bonyolult.

Ha nem éri nyílt láng, akkor hosszú ideig ellenáll a hőnek, valamint, ha megfelelő a vízszigetelés, akkor nem veszi fel a vizet sem. Ezekhez azonban megfelelő kivitelezés is szükséges. A hőszigetelő képességét hosszú ideig megőrzi, a kivitelezés ára pedig akár feleannyi lesz, mint más anyagok esetében.

A hátrányokról is essen szó

Nézzük a mérleg másik oldalát, hiszen nem titok, hogy van ennél az anyagnál jobb tulajdonságokkal rendelkező szigetelés is, igaz, annak az ára többszöröse a polisztirolnak. A legrosszabb tulajdonsága az, hogy nem páraáteresztő, ennek következtében a lakásban keletkező pára, ami a mosás, főzés, felmosás miatt keletkezik, nem tud a falakon keresztül távozni. Míg más hőszigetelő anyagok páraáteresztők, ezáltal a lakás lélegzik, addig polisztirol esetében mindig gondosan oda kell figyelni a megfelelő, ablakon keresztüli szellőztetésre.

Ha megsérül a vízszigetelés, vagy helytelen a kivitelezés, akkor megszívja magát vízzel, ezáltal pedig romlik a hőszigetelési képessége. Ha a hangszigetelést vizsgáljuk, akkor megállapíthatjuk, hogy nem rendelkezik jó mutatókkal, ezért, ha ez is egy fontos szempont a szigetelés során, akkor mindenképpen más opciót kell választani.

A hőhatásnak mindaddig ellenáll, amíg nyílt láng nem éri, azonban, ha elkezd égni, akkor az könnyen tovább fog terjedni.

A polisztirol lap hőszigetelő képessége azonos más anyagokkal, használhatjuk, ha nincs szükség hangszigetelésre, valamint a kivitelezés során figyelnek a tökéletes vízszigetelésre és a rágcsálók, bogarak beköltözése elleni védelemre. Ezenkívül a rendszeres szellőztetés is nagyon fontos, hiszen a lakásban keletkező pára a falakon keresztül nem tud eltávozni.

Nézd meg legújabb videónkat

Kövess Minket!Gamer szótár


Hirdetés

Esport1 Youtube: Iratkozz fel!

Hirdetés
Üzlet - Krausz Ferencet is Nobel-díjjal tüntették ki

A 2023. évi fizikai Nobel-díjat Krausz Ferenc, Pierre Agostini, és Anne L'Huillier kapta „az anyagban lévő elektronok dinamikájának tanulmányozására szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat létrehozó kísérleti módszerekért” – jelentette be a Svéd Királyi Tudományos Akadémia október 3-án.

Hirdetés
Hirdetés

Közvetítések

Hirdetés