Nincs több esély, lemarad a Worldsről az LEC legnagyobb legendája

Nincs több esély, lemarad a Worldsről az LEC legnagyobb legendája

Mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet, de csak az egyikőjük juthatott tovább.

Óriási volt a tétje a tegnapi FNC vs TH Bo5-ös szériának, ugyanis mindkét együttes az életben maradásért harcolt. Csak a győztes váltotta meg a jegyét a Season Finalsbe, azaz maradt esélye kijutni a világbajnokságra. Ilyen nyomás alatt nemcsak a játékosoknak, hanem az edzői stábnak sem könnyű maximális teljesítményt nyújtani, ami rányomta bélyegét a mérkőzésekre. Végül összességében megérdemelten, jobb draftokkal és remekül megválasztott csapatharcokkal a Fnatic 3-1-re legyűrte a Team Hereticst, így Humanoidék örülhettek a nap végén. A spanyolok veresége azt jelenti, hogy az LEC legnagyobb legendája, Marcin "Jankos" Jankowski biztosan lemarad a Worldsről.

Ezeket olvastad már?

Nem Jankos a legjobb nyugati játékos valaha, de ő az igazi arca az EMEA-régiónak

28 éves életkora elárulja, hogy már több mint egy évtizede profiskodik a lengyel dzsungeles. Karrierje elején a GF-Gaminggel és az H2k-Gaminggel belekóstolt abba, hogy milyen érzés kompetitív körülmények között megvívni a mérkőzéseket. Az elitbe berobbanást a Team ROCCATNEK köszönheti Jankos, akikkel már 2014-ben ott harcolt az EU LCS-ben. Odoamne oldalán világbajnoki elődöntőig jutott a második H2K-s korszakában, majd következett a dicsőséges G2 Esports-éra. MSI győzelem, világbajnoki ezüstérem és rengeteg regionális trófea. Az eredménylistát lehetne részletesen sorolni, de már csak ezek a kiemelt helyezések is elárulják, hogy az EU/EMEA LoL-os történelemkönyvének az ő arca szerepel a borítóján.

2024 novemberig szól a jungler szerződése a Team Hereticsszel, azonban többen elkezdték pletykálni, hogy most van itt az alkalom a visszavonulásra. Nem a formája miatt – abba nem lehet belekötni –, hanem a TH miatt, ami a döcögős évkezdés miatt nem fért be a liga legjobb hat csapata közé. Lehet, hogy jövőre stabilabban tudna teljesíteni az együttes, de erre semmi garancia nincs. Jankos kommentátorként, elemzőként, streamerként, edzőként, gyakorlatilag bárhogy megállja a helyét, ha végleg szögre akasztja az egeret és billentyűzetet. Efelől ne legyen senkinek kétsége.

Kövess Minket!



Gamer szótár