Jason Statham összehozta minden idők egyik legrosszabb nyitányát a Meg 2-vel

Jason Statham összehozta minden idők egyik legrosszabb nyitányát a Meg 2-vel

Nem sokan voltak képesek arra, hogy az első fél tucat értékelés után ne kapjanak pontot a filmjükre.

Statham egy régi vágású akcióhős, akinek a legtöbb filmje azért szórakoztató. Nem volt ez másként a 2018-as sci-fi/horror alkotással, a Meg: Az őscápával sem (The Meg), bár az biztos, hogy nem aratott osztatlan sikert a kritikusok köreiben a maga 46%-os értékelésével. Ettől függetlenül lehetett azért szórakozni az első részen, bár aztán jött a hír, hogy ez nem egyszeri bohóckodás volt a Megalodonnal, elkészül a második felvonás is. A színésznek tehát volt lehetősége ismét megmérkőznie a cápák királyával és úgy tűnik, hogy sikerült alulmúlnia önmagát és az öt évvel ezelőtt látottakat is.

Ezeket olvastad már?

Amikor egyébként bejelentették, hogy Ben Wheatley (High Rise, Kill List) lesz a folytatás rendezője, volt némi remény arra, hogy a rendező képes lesz feldobni az anyagot, és összességében egy jobb filmet produkálni. Sajnos úgy tűnik, ennek éppen az ellenkezője történt. Meg 2: Az árok című film kritikai embargóját feloldották, és az első 6 beszámolót követőn 0%-os ratinget kapott a Rotten Tomatoes oldalán. Ez azóta megváltozott, de nem sokat javult a helyzet, 51 kritikus véleménye alapján 22%-ra felkúszott jelenleg a mutató, de ez még mindig azt érezteti, hogy pocsék lett a második rész.

Jason Statham mellett feltűnik a produkcióban Sienna Guillory (Clifford, a nagy piros kutya), Skyler Samuels (The Gifted - Kiválasztottak) és Sergio Peris-Mencheta (Fehér hó) mellékszereplőként, hiszen nem árt, ha akadnak olyanok is, akiket felfalhat a hatalmas ragadozó. Peris-Mencheta a gonosztevőt, "egy keményvonalas zsoldost" alakít, Guillory az alkalmazott tudományok részlegének vezetője, míg Samuels a tengeralattjáró legénységének kalandvágyó tagja. A Mana One legénységének túlélői, Cliff Curtis, Sophia Cai és Page Kennedy szintén visszatérnek. Az első film forgatókönyvét (ami igazából csoportos munka volt), Jon és Erich Hoeber, valamint Dean Georgaris írta.

Kövess Minket!



Gamer szótár