Megcsinálta a Barbie, miközben az Oppenheimer megdöntött egy világrekordot

Megcsinálta a Barbie, miközben az Oppenheimer megdöntött egy világrekordot

A Barbenheimer-projekt működik, csak úgy szórják a milliókat a nézők a két alkotásra.

Alig néhány héttel a premier után ismét érdemes megnézni, hogyan termel a mozik pénztárjainál a Barbie és az Oppenheimer. Az idei nyár két legnagyobb durranásának nincs oka szégyenkezni, ugyanis két ösvényen, de mégis egyszerre haladnak a történelmi bevételek felé. Greta Gerwig rendezésében már most 2023 legjövedelmezőbb élőszereplős mozifilmjének tekinthető a játékbabákra épülő vígjáték-dráma, amíg Christopher Nolan épp most döntött meg egy világrekordot a Manhattan-projektet is feldolgozó történelmi alkotásával. A kérdés már csak az: Hol van a vége ennek a hatalmas hype-nak, ami a Barbenheimert övezi?

Ezeket olvastad már?

A Barbie már milliárdos

Átlépte az 1 milliárd dolláros összbevételt a Barbie, ezzel jelenleg a második az idei ranglistán. Csak a The Super Mario Bros. Movie előzi meg a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült mozgóképet. Bár már alábbhagyott a lendülete, de még így is sikerült az elmúlt hétvégén megtartani az első helyet az Egyesült Államokban. A Meg 2: The Trench 30 millió dolláros nyitását (világszinten 142 millió dollár) simán maga mögé utasította az 53 millió dollárral, amit a többnyire rózsaszínbe öltözött nézők elköltöttek a jegyekre.

Az Oppenheimer világrekordot döntött

Soha nem volt még olyan világháborús tematikájú film, ami ekkora bevételt hozott volna össze. Cillian Murphy és az A-listás sztárokból álló mellékszereplők, valamint a remek marketinghadjárat együttesen elképesztően sok embert meggyőzött arról, hogy egy 3 órás játékidővel büszkélkedő háborús drámával kell eltölteni a szabadidőt. A több mint 500 millió dollárral 2023-ban már a 7. helyen tanyázik az Oppenheimer, de napokon belül maga mögé utasíthatja a The Little Mermaidet.

Te melyik filmet láttad a Barbenheimerből?

Kövess Minket!



Gamer szótár