A Guy Ritchie féle Harry Pottert biztosan nem akarod kihagyni

A Guy Ritchie féle Harry Pottert biztosan nem akarod kihagyni

Úgy tűnik a reboot megtalálta az új rendezőjét. Legalábbis a TikTokon tuti.

A Harry Potter kétségkívül minden idők egyik legnépszerűbb filmsorozata, és bár az eredeti saga több, mint egy évtizede véget ért, a rajongók a mai napig nem tudnak leállni a különböző elméletek gyártásával, na meg J.K Rowling szapulásával. Éppen ezért tűnik jó ötletnek az HBO Max döntése, hogy rebootolja a franchise-t az új közönség számára, hiszen fiatal nézők milliói ismerhetik meg ezáltal a varázslótanonc történetét új köntösben.

Ezeket olvastad már?

A legnagyobb szerencse pedig az, hogy ma már teljesen új technológiai lehetőségek állnak a producerek rendelkezésére, illetve a közösség is hatással lehet néhány érdekes ötlettel az új filmsorozat hangulatára. Persze azért nem mindegyik koncepció állná meg a helyét a képernyőn, de az vitathatatlan, hogy akadnak köztük nagyon szórakoztatóak.

A mesterséges intelligenciát már szinte mindenhol használják, és Hollywood minden bizonnyal tart még egy kicsit technológiától – bár a SAG-AFTRA sztrájk alatt nem feltétlenül ez derült ki –, mert az képes egymagában, színészek, írók vagy operatőrök segítsége nélkül létrehozni egy egész filmet. De még ezzel együtt is egyértelmű, hogy az MI még nem képes teljesen eredeti alkotásokat létrehozni, hiszen még ez nagyjából akkor is nehézkes számára, ha különböző rendezők filmjeiből merít ihletet. Amire azonban biztosan képes, az az, hogy segít az embereknek elképzelni, milyen lenne a kedvenc filmjük, ha más műfajban vagy mondjuk egy másik rendező készítené el. A TikTokra került fel egy rajongó munkája, amelyben az MI-vel megalkotta és megmutatta, hogyan néznének ki a Harry Potter-filmek, ha a brit gengszterek és a kemény igazságszolgáltatás poétája, Guy Ritchie foglalná el a rendezői széket.

„Az új sztori szerint Harry James Potter, akinek a szüleit Nagy-Britannia legkeresettebb bűnözője, Voldemort ölte meg. Fiatalként a bántalmazó nagybácsijához és nagyné nevelte fel, míg egy nap be nem toppant hozzájuk Hagrid és elrendezte a dolgokat. Átadott Harrynek egy levelet a varázslóiskolától, ami örökre megváltoztatta az életét.

'Megyek Hogwarts-ba k*cs*g*k...'

Rá kell jönnie, hogy ki kicsoda, és a beilleszkedés érdekében úgy tesz, mintha ő is hozzájuk hasonló lenne. Kiderül, hogy Malfox egy paraszt, ezért nem árt, ha messzire elkerüli őket az életben maradás tekintetében.”

A videóban, amelyet azóta már Youtube ra is feltöltöttek, Harry Potter pont úgy néz ki, mint a rendező többi híres karaktere, és a remek hangalámondásnak köszönhetően megismerhetjük a háttértörténetet is. Emiatt pedig a rajongók könyörögni kezdtek, hogy az HBO Max szerződtesse le Ritchie-t showrunnernek a szériához. Bár egyesek számára abszurdnak tűnhet az ötlet, hogy egy olyan rendező, mint Ritchie egy alapvetően tinédzsereknek szóló projektet vegyen a szárnyai alá, az HBO mindig is szívesen kísérletezett, ami talán elősegíthetné ennek a koncepciónak a megvalósulását, de azért lássuk be, erre nagyon kevés az esély.

Kövess Minket!



Gamer szótár