Jön a Végső állomás 6. része, az alkotó pedig elképesztő ígéretekkel állt elő

Jön a Végső állomás 6. része, az alkotó pedig elképesztő ígéretekkel állt elő

12 év után folytatódik a franchise a hatodik felvonással.

Lehet, hogy kevesen emlékeznek már a 2000-ben bemutatott filmre, amelyben egy fiatalember (Devon Sawa játszotta Alex Browningot) hisztériás rohamok közepette szakítja meg egy repülőútját a felszállópályán. Látomása támad, hogy felrobban a járat, ezért igyekszik elhagyni a gépet, miközben több utasra is a frászt hozza a viselkedésével, ezért néhányan követik őt. A katasztrófa bekövetkezik és bár a reptéren maradt emberek örülhetnek, hogy megúszták, teljesen nem nyugodhatnak meg, ugyanis a halál a nyomukba ered, amiért megpróbálták kicselezni őt.

Ezeket olvastad már?

A Végső állomás (The Final Destination) nagyszerű film volt a maga nemében, ez a koncepció pedig olyan szinten betalált, hogy 4 folytatás is készült hozzá. Legutóbb 2011-ben adott jelet magáról a franchise az ötödik felvonással. Az egyre romló minőség és a csökkenő bevételek viszont azt eredményezték, hogy végül a fiók mélyére száműzték ezt a filmsorozatot.

Az alkotó, Jeffrey Reddick azonban lerántotta a leplet a hatodik részről, amely az eddigi filmeket is túlszárnyalva bővíti majd a horror-univerzumát. Az első felvonásnál a James Wong, Glen Morgan, Reddick trió dolgozta ki a szkriptet az X-akták egyik epizódjához írt forgatókönyv alapján. A Végső állomás franchise középpontjában minden esetben olyan emberek állnak, akik szörnyű tragédiákat úsztak meg, de kénytelenek menekülőre fogni, hogy aztán a halál becserkéssze őket, és hátborzongató, véres, valamint összetett módszerekkel vegye el az életüket.

A hírek szerint nekiláttak a 6. rész előkészítésének a Freaks társrendezőivel, Zach Lipovskyval és Adam B. Steinnel a fedélzeten. Reddick a Collidernek azt is elcsicseregte, hogy az új film egy új kezdet is egyben és kiemelkedik majd a többi közül. Bár az olyan alapvető elemek, mint a halál – ideiglenes – kicselezése és a Rube Goldberg által inspirált halálesetek a következő fejezetben is megmaradnak, ámbár A Végső állomás 6 teljesen megváltoztathatja a franchise eddig megismert narratíváját.

„Mindegyik filmet imádom és úgy gondolom, hogy nem lehet megszabadulni a halál kicselezésétől és a halál eljön érted érzéstől, mert ezektől lesz olyan A Végső állomás amilyen. Ez az epizód abszolút egyedi módon merül majd el az eddigi filmekben, méghozzá abszolút egyedi módon és egy másik perspektívából közelítjük majd meg a dolgokat.

Ez a film nem csak egy újabb rókabőr. Általában minden eddig részben volt egy kis újdonság, hogy "Ó, ez vagy az megmenthet téged". A Végső állomás világa olyan mértékben bővül, ami szerintem nagyon felizgatni majd a rajongókat. Nem csak arról van szó, hogy ismét eljátsszuk, hogy "Hé, ha megölsz valakit magad helyett, akkor életben maradhatsz". Olyan mélysége lesz a történetnek, ami igenis nagyon-nagyon érdekessé teszi azt.”

Kövess Minket!



Gamer szótár