A Netflix után a Disney+ is le fog csapni a jelszómegosztásra

A Netflix után a Disney+ is le fog csapni a jelszómegosztásra

Amerikában árat is emelnek a veszteséges üzletág támogatása érdekében.

A Disney vezérigazgatója, Bob Iger, a tegnapi negyedéves beszámolójában két dolgot jelentett be, amelyek a Disney+-t érintik. Először is – követve a Netflix példáját – 2024-től a Disney+ fel fog lépni a jelszómegosztás ellen. Másodszor, az amerikai ügyfelek számára drágulni fog a szolgáltatás októbertől. Ezekre azért lehet szükség, mert a rajt óta milliárdokat buktak az üzletágon és 2024-re szeretnék megfordítani ezt a trendet.

Iger szerint „jelenleg is keressük a módját a jelszómegosztás kezelésének, valamint annak, hogy jobb lehetőségeket adjunk azoknak a fizető feliratkozóinknak, akik megosztják a fiókjukat a barátaikkal, a családjukkal.” Ami azt jelenti, hogy az év végén változni fognak a felhasználási feltételek, majd „valamikor 2024-ben bevezetjük a bevételszerzést elősegítő taktikákat”. Azt viszont nem tudta megmondani a Disney vezetője, hogy milyen hatást érhetnek el ezzel a lépéssel.

Ezeket olvastad már?

Ami az amerikai áremelést illeti, a Disney+ és a Hulu reklámmentes változatai fognak drágulni az ősszel. Október 12-től az előbbi $10,99 helyett $13,99, az utóbbi $14,99 helyett $17,99 lesz havonta. Az emelés azért is meglepő, mert ez már a második ilyen alkalom az elmúlt egy évben. A hangsúly azonban úgy tűnik, hogy inkább a mindkettőt tartalmazó, nem reklámmentes csomag megtámogatása lesz, mert az „agresszívabb” árat kapott és csak 19,99 dollár lesz havonta. Egyelőre nem tudni, hogy az amerikai áremelést Magyarországon is megérezzük-e majd. De abból ítélve, hogy több új, európai országban 6 euró lesz a bevezető ár novemberben, nem valószínű.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN