40 évesen is méltó a Mjölnirre Chris Hemsworth!

40 évesen is méltó a Mjölnirre Chris Hemsworth!

A világhírnevet Thor szerepe hozta meg számára, de több más fontos karaktert is alakított.

Ma ünnepli 40. születésnapját a leghíresebb Hemsworth-testvér, Chris. Össze, Liam (Az éhezők viadala) leginkább azzal szerepel az újságokban, hogy leváltja Henry Cavillt a The Witcher-sorozatban, bátyját, Luke-ot pedig a Westworldből ismerjük talán a legtöbben. Azonban szülinaposunk messze túlszárnyalta testvéreit hírességben és népszerűségben egyaránt.

Az Otthonunk (2004–2007) című ausztrál sorozat tette ismertté, de színészi pályafutása 2002-ben kezdődött a Marshall Law, a Neighbours és a Guinvere Jones című sorozatokban. Első filmes, egyúttal hollywoodi szerepéig egészen 2009-ig várnia kellett, amikor is a Star Trekben George Kirköt alakította, ami még mindig nem volt egy különösebben nagy szerep. Ugyan már az említett Otthonunkban is sokan megismerték a nevét, az áttörést a 2011-es Thor hozta meg számára, amellyel világhírnévre tett szert és a világ egyik legjobban fizetett férfiszínészévé vált. A legtöbben a mai napig ezzel a karakterrel azonosítják, amelyet már nyolc alkalommal láthattunk mozivásznon az MCU jóvoltából. Sőt, két videójátékban is szerepelt, a 2011-es Thor: God of Thunderben és a 2016-os Ghostbustersben.

Ezeket olvastad már?

Azonban számos más neves filmben is láthattuk már, alakította James Hunt világbajnok Forma-1-es pilótát a Hajsza a győzelemértben, volt szadista szektavezér a Húzós éjszaka az El Royale-ban, de szerepelt a Hófehér és a vadászban, a Szellemirtókban és a Man in Blackban is, utolsó filmje pedig a Tyler Rake: Kimenekítés 2 volt, amely júniusban érkezett a Netflixre.

Amennyiben rápillantunk a családi állapotára, egyből feltűnhet, hogy feleségét – akivel 2010 óta alkotnak egy párt – Elsa Patakynak hívják, aki szintén színésznő, ám neve ellenére nem magyar, hanem spanyol, bár anyai ágon erdélyi magyar származású.

Érdekesség Hemsworth-szel kapcsolatban, hogy nem szereti különösebben a paparazzikat, nagyon jóban van a Bosszúállókban szereplő színészekkel, és több, mint 10 kilót fel kellett szednie magára, hogy hitelesen alakíthassa Thort. Neked melyik filmje volt a kedvenced?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN