Ebben az évben már a második Drakulás film bukik meg csúfosan

Ebben az évben már a második Drakulás film bukik meg csúfosan

2023-ban úgy tűnik nagyon nem érdemes a legendás vámpírról filmet forgatni, ugyanis Drakula főszereplésével már a második film hasalt el csúnyán rögtön a bemutatója után.

Tavasszal bemutatták a Nicolas Cage és Nicholas Hoult főszereplésével készült Renfield című filmet, amely egy kicsit másféleképpen igyekezett elmesélni a már jól ismert és legendás vámpír történetét. A fókuszban a címszereplő Renfield áll, aki végül megunja, hogy nem tesz mást, csak a gazdáját szolgálja. Én úgy gondolom, hogy egyszer nézhető ez az alkotás és még jókat is lehet rajta szórakozni, Cage pedig üde színfoltja volt Drakulaként az idei felhozatalnak, mert remekül játszott. Mindenesetre ezt a rajongók nem értékelték, hiszen a 65 millió dollárból született produkció mindössz 26,3 milliót hozott a konyhára, és a legszomorúbb, hogy ebben az amerikai mozikon túl már a világ többi pontjának bevételei is benne vannak.

Ezeket olvastad már?

Most pedig egy újabb Drakulás projekt állt földbe. A The Last Voyage of the Demeter ugyanis már a nyitóhétvégéjét követően bukásnak számít, miután a 45 milliós büdzséből összetákolt film csak 6,5 millióra volt jó az Egyesült Államokban – érdekességképpen a Renfield 8 millióval nyitott.

A film, amelyet a Lidérces mesék éjszakája (Scary Stories to Tell in the Dark) rendezője, André Øvredal készített, Bram Stoker 1897-es Drakula című regényének 'A kapitány naplója' című fejezetét dolgozza fel. A történet gyakorlatilag egy útazásról szól, mikor Drakula (Javier Botet) beszivárog egy Erdélyből Londonba tartó hajóra, majd nekilát felfalni a legénységet.

A másik pedig, hogy a kritikai fogadtatása sem éppen meggyőző, jelenleg például a Rotten Tomatoes oldalán 51%-on áll, bár a felhasználók nagyobb részének meg tetszett a film, legalábbis a 72%-os értékelés erre enged következtetni. Mindenesetre a The Last Voyage of the Demeter valószínűleg még az előállítási költségeit sem tudja visszaszerezni a mozis bevételekkel, hacsak a közönség nem hallgat Stephen King és Guillermo del Toro dicsérő szavaira, a két legendának tudniillik bejött az alkotás.

Kövess Minket!



Gamer szótár