LoL: Ezért verheti el az LCS az LEC-t a világbajnoki selejtezőn

LoL: Ezért verheti el az LCS az LEC-t a világbajnoki selejtezőn

A két major régió negyedik helyezettje küzd majd meg hamarosan a világbajnoki selejtezőn.

Már előre aggódnak a rajongók az LEC 2023 Season Finals negyedik helyezettjéért, ugyanis egyáltalán nem garantált az, hogy sikerül majd az EMEA régiónak legyőznie a világbajnoki kvalifikáció során az NA képviselőjét. Az egyenlőtlennek tűnő erőviszonyokban vastagon benne van a Riot Games, ugyanis egy teljesen új formátummal bolygatták fel az idei évben az Európát és a környező vidékeket tömörítő topligát. A három minor, egy major konstrukció első ránézésre magában hordozta az izgalmas összecsapásokat, a hatalmas ütközeteket, a folyamatos pörgést, azonban a nemzetközi mezőnyben ez önmagában még mindig kevésnek tűnik.

Ezeket olvastad már?

LCS 4. vs LEC 4.

A Worlds szervezői létrehoztak az idei évre egy olyan minitornát, amin kizárólag a két major régió dobogóról épp csak lemaradó együttesei vehetnek részt. Az EMEA és az NA 4. helyezettjei egyetlen Bo5-ben rendezik le a nézeteltéréseiket, avagy küzdenek meg a világbajnoki részvételért. Ezzel semmi baj nincsen, kifejezetten jó látni, hogy próbál újítani a Riot. A probléma ott kezdődik, hogy a két résztvevő teljesen más előzmények után csaphat majd a billentyűk közé ebben a párharcban.

Az LCS 4. helyezettjére már most fény derült, ugyanis a Golden Guardians számára befejeződött a Championship, innentől csak és kizárólag az élet-halált jelentő Bo5-re gyakorolhatnak. Mindeközben az LEC-ben még csak a héten kezdődik el a Season Finals, ahol majd csak szeptember 2-án derül ki, hogy végül melyik klub zár a 4. helyen. Ez azt jelenti, hogy majdnem 1 hónappal több ideje van bootcampelni és scrimelni a lehető legerősebb partnerek ellen az LCS 4. helyezettjének.

Ha ezek után tényleg vereséget szenved majd az LEC 4. az egyébként Egyesült Államokban megrendezésre kerülő Bo5-ben, akkor mindenképpen át kell gondolni azt, hogy mennyire éri meg a feszített tempó régiós szinten, ha nem jönnek a nemzetközi sikerek.

Kövess Minket!



Gamer szótár