Gunn felrobbantotta a netet egy Jokeres üzenettel

Gunn felrobbantotta a netet egy Jokeres üzenettel

Amelyből az is kiderül, hogy kinek a játéka ihlette Joker karakterének megszületését.

James Gunn nem feltétlenül arról híres, hogy egyetlen képpel vagy mondattal is akkora hatást tudna elérni a közösségen belül, mint Elon Musk például, de most sikerült egy kivételes poszttal felhívnia magára a figyelmet.

Ezeket olvastad már?

Egyik legutóbbi tweetjében Jokerről közölt érdekességeket és megosztott néhány képet is egy 20. század első feléből származó alkotásból, ez pedig rögtön beindította a rajongók fantáziáját. Ne felejtsük el, hogy James Gunn Peter Safrannal egyetemben igyekszik új életet lehelni a DCU-ba, amelynek az első felvonása majd a Superman: Örökség lesz 2025 júliusában.

A 'Bohóc' a DC képregényeinek legikonikusabb gonosztevője, aki gyakorlatilag sok esetben Batman tükörképe vagy szinonimája is egyben. Megfejthetetlen, velejéig romlott, kiszámíthatatlan ember, és a káosz megtestesítője. A Denevérember legfőbb ellensége már számtalanszor feltűnt a képernyőn is, animációs sorozatoktól kezdve élőszereplős szériákon át a mozifilmekben is több ízben felhasználták már, hogy borsot törjön Gotham városának lakói és annak védelmezőjének orra alá. Az egyik legemlékezetesebb film, amelyben látható, az A sötét lovag, a néhai Heath Ledger fantasztikusan formálta meg, de a 2019-es Jokerben Joaquin Phoenix is szenzációsan keltette életre a karaktert – utóbbi színész már le is forgatta a Joker 2. részét.

James Gunn pedig most Conrad Veidt egyik filmjéből osztott meg képeket, aminek akár még fontos jelentősége is lehet a jövőre nézve – kattints a képre a galéria megtekintéséhez:

„Conrad Veidt Paul Leni 'A nevető ember' című filmjében (1928), amely Victor Hugo regénye alapján készült. Ez a némafilm egy romantikus melodráma volt – Veidt karaktere a hős; miközben a mosolyát egy Comprachico (egy kitalált embercsoport, amely úgy alakítja át a gyerekek fizikai megjelenését, mint a bonsai fát a metsző) faragta az arcába kisfiúként. Bill Finger, Kane & Jerry Robinson nem sok mindenben tudtak egyetérteni, de abban mindannyian megegyeztek, hogy Veidt ábrázolása ihlette a képregénybeli Jokert.”

A fekete-fehér képek Veidtet ábrázolják 4 különböző jelenetben, de ami különlegessé teszi őket, az a hátborzongatóan nyugtalanító vigyor, ami önmagában is bizonyítja Gunn állítását. Természetesen egy a bejegyzés nagy port kavart a kommentekben és azon túl is. A rajongóknak rögtön eszébe jutott a The Batman Who Laughs, de egyesek felidézték a The Brave and The Boldot is, miközben korábban Gunn már azt is megosztotta, hogy a legutóbbi Superman-hírek ellenére Batman bemutatkozására a DCU-ban még azért bőven várni kell. Egy biztos, bárki is próbálkozik meg vele rendezőként és bárki is játssza el Joker karakterét, a hatalmas népszerűsége miatt könnyen belebukhatnak egy ilyen projektbe, hiszen nem könnyű képernyőre vinni a 'Bohóc királyt'.

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár