Nem hiszed el, de a Fast X elérte a kitűzött célját

Nem hiszed el, de a Fast X elérte a kitűzött célját

A statisztikák alapján szinte bármennyit el lehet költeni a "család" bemutatására, a rajongók úgyis megnézik a moziban a folytatásos teleregény legújabb fejezetét.

Kolosszális gyártási költséggel a háta mögött száguldott be a mozikba a Fast X, a Halálos iramban 10. A Vin Diesel és Jason Momoa nevével fémjelzett akcióeposz legújabb fejezetének premierjéig egészen 2023. április 27-éig kellett várni a rajongóknak, utána azonban nem volt megállás a kasszáknál. Folyamatosan egyre többen és többen váltottak jegyet a közel két és félórás adrenalinban és benzingőzben úszó leszámolásra, amelyben Dom Toretto és családja szembekerült a drogbárónak, Hernan Reyesnek a fiával, Dante Reyesszel. A Universal Pictures elégedetten dörzsölheti a tenyerét, ugyanis a 340 millió dolláros (!) költségvetést könnyedén sikerült kitermelni a pénztáraknál. Kijár a virtuális taps mindenkinek, aki dolgozott a Fast X-en, mivel világszerte több mint 700 milliós összbevétellel zárta a nagyvásznas vetítéseket a film.

Ezeket olvastad már?

Mennyire számít soknak a sorozat életében ez a 700+ millió dollár?

Röviden, nem igazán. A 2021-es F9: The Fast Saga néhány millióval többet produkált, de az igazán nagy dobásnak a 2017-es The Fate of the Furious számít a maga 1,2 milliárd dolláros bevételével. Egyelőre az biztosan kijelenthető, hogy a világ egyik legjövedelmezőbb franchise-a nem tud megbukni. Hiába növelik a budget évről évre, még mindig profitot termelnek az újabb és újabb epizódok. Ameddig meg a számla végösszegén egy pozitív előjelű érték szerepel, addig nem lehet megkérdőjelezni azt, hogy miért nem tudják már végre a közel 15 éve futó szériát.

 

Kövess Minket!



Gamer szótár